Vaarbewijs halen na 1 dag cursus

Jij wilt je vaarbewijs halen en bent een snelle leerling? Of heb je gewoonweg geen tijd om wekelijks in het cursuslokaal te zitten? Dan is de spoedcursus van Vaarschool Albatros iets voor jou! Snel je vaarbewijs halen, dat is eigenlijk het hele idee.
In een dag tijd leren de vakmensen van Vaarschool Albatros je alle benodigde theorie voor vaarbewijs 1 (KVB1) of vaarbewijs 2 (KVB2), zodat je het examen met glans doorstaat. Zowel de cursus van vaarbewijs 1 (KVB1) als de cursus van vaarbewijs 2 (KVB2) nemen slechts één cursusdag in beslag. Je begint 's morgens om 9.00 uur en gaat om 16.00 uur weer naar buiten met een flinke portie vaarkennis op zak.

Uiteraard zorgt Vaarschool Albatros tijdens deze dag ook voor de inwendige mens. Koffie, thee en een uitgebreide lunch zijn inbegrepen bij het cursusgeld. Onder dit bedrag vallen ook de nieuwste cursusmap, geschreven door de specialisten van Vaarschool Albatros, de module met examenvragen waarmee je de recentste examens kunt maken, tevens ontvang je van ons een mini-online cursus waarmee je na de cursusdag de belangrijkste onderwerpen nog eventjes kunt doornemen. Volg je de opleiding voor vaarbewijs 2 (KVB2), dan krijg je een kaartpasser en een plotter in bruikleen.

Jij wilt dus snel je vaarbewijs halen? Schrijf je nu in! We hebben de cursus zo opgezet dat de focus ligt op de examenstof. Zodoende ben je perfect op je examen voorbereid. Heeft u geen of weinig vaarervaring,  adviseren u wel, om even de belangrijkste termen en begrippen door te nemen. Dit doet u op onze informatieve website www.vaarbewijzen.nl Ideaal toch, zo snel je vaarbewijs halen?

Super-pech-korting

Stel dat je het vaarbewijs examen niet met goed gevolg aflegt. Kan gebeuren natuurlijk. Speciaal voor de pechvogels heeft Vaarschool Albatros daarom de superpechkorting: je krijgt de eerstvolgende cursus (let op: binnen drie maanden) - inclusief eten, drinken, de nieuwste cursusmap, mini-onlinecursus, examenvragen - voor slechts 40 euro. Vonden wij van Vaarschool Albatros wel zo solidair.

Privéles Ik wil liever een avondcursus
online-cursus Ik wil liever een online-cursus volgen
marifoon Ik wil een marifoon cursus volgen
zelf-halen Ik wil geen cursus! Ik wil alleen de examenvragen
Praktijkles Praktijkles motorboot varen

 

Waar en wanneer starten de spoedcursussen?

Noord-Holland

Cursus dag Cursus datum Soort Cursus Cursus plaats
Vrijdag 10 april 2015 Deel 1 Hoorn
Zaterdag 11 april 2015 Deel 1 Hoorn
Vrijdag 17 april 2015 Deel 2 Hoorn
Zaterdag 9 mei 2015 Deel 1 Hoorn
Woensdag 13 mei 2015 Deel 2 Hoorn
       
       

Zuid-Holland

Maandag 11 mei 2015 Deel 1 Rotterdam (Dordrecht)
       
       
       

Utrecht

Maandag 13 april 2015 Deel 1 Utrecht (Nieuwegein)
Maandag 20 april 2015 Deel 2 Utrecht (Nieuwegein)
Vrijdag 8 mei 2015 Deel 1 Utrecht (Haarzuilens)
Maandag 18 mei 2015 Deel 1 Utrecht (Nieuwegein)
Vrijdag 22 mei 2015 Deel 2 Utrecht (Haarzuilens)
       
       

Noord Brabant

Zaterdag 16 mei 2015 Deel 1 Cuijk
Vrijdag 22 mei 2015 Deel 2 Utrecht (Haarzuilens)
Maandag 25 mei 2015 Deel 1 Gilze-Rijen (Tilburg)
       
       

Limburg

Zaterdag 16 mei 2015 Deel 1 Venlo
       
       

Gelderland

Vrijdag 3 april 2015 Deel 1 Apeldoorn
       
       

Overijssel

Zaterdag 4 april 2015 Deel 1 Zwolle
       
       

Tip!
Staat uw datum er niet bij? Wat dacht u van een avondcursus. Uw vaarbewijs halen voor nog geen 100 euro (inclusief examen kosten).

 
Alle cursustarieven zijn inclusief btw, lunch en de studiematerialen die je nodig hebt voor KVB1 en/of KVB2. Het examengeld moet je apart betalen. Onze prijsstelling is volledig transparant. Geen ondoorzichtige constructies dus.

 

 

Tarieven Tarieven
inschrijven Ik wil me aanmelden

Bekijk de reviews vier en halve ster (20) van de 1471
Vaarbewijs dagcursus 9 van 10 op basis van 1471 beoordelingen.

hoog niveauVan een héél hoog niveau. Door Bernard 7 februari 2015

Beste Coen, hartelijk dank voor de cursus vaarbewijs twee. Wederom van heel hoog niveau en erg duidelijk. Vandaag examen gedaan. Geslaagd met 48 punten. Hartelijk dank nog voor de lift naar het station!

Beoordeling:10

Efficiente cursusWeddenschap gewonnen. Door Edwin 19 januari 2015.

Coen, afgelopen vrijdag de dagcursus KVBII bij jouw in Hoorn gevolgd.
Na een weekend oefenen vanmiddag examen gedaan in Zwolle en ruimschoots geslaagd met 48 punten! Daarmee heb ik gelijk een weddenschap gewonnen dat iemand die totaal geen ervaring heeft met varen toch een KVBII kan halen. Hartelijk dank voor de duidelijke lessen en wellicht tot ziens.

Beoordeling:10

binnen 3 weken vaarbewijs 1 en 2Wow, binnen 3 weken in het bezit van KVB1 en KVB2. Door Peer 11 december 2014

Dit dankzij de goede opzet van de spoedcursus én het enthousiasme en goede uitleg van meester Coen. Aansluitend heb ik gebruik gemaakt van de binnen de spoedcursus aangeboden mini online cursus en examenvragen! 21/11 in Cuijk spoedcursus KVB1 gevolgd en een week later op 28/11 met glans geslaagd met 76 pnt. Direct door met de spoedcursus KVB2 op 04/12 jl. in Hoorn (vanuit Brabant) en vandaag 08/12 foutloos met 50 pnt. geslaagd voor KVB2. Komt de Man van Werkendam De Boot stuurt goed: Echt Wel!! Dank voor jullie super spoedcursus en een extra compliment voor de enthousiaste masterdocent Coen!

Beoordeling:10

Efficiente cursusLeuke leraar die je wakker en scherp houdt. Door Jeanette 1 november 2014

Hoi Coen,
Bedankt voor de cursus vaarbewijs 1 in Haarzuilen op 24 oktober. Ik ben op 31 oktober geslaagd! Helemaal top.
Ik zal jullie Vaarschool zeker aanbevelen.
Ik heb veel gehad aan de ezelsbruggetjes die werden aangeboden. Ook de herhaling tussendoor tijdens de cursusdag beviel me goed. Steeds even een terugblik op de vorige leerstof, dat maakt dat je het overzicht houdt.
De mini-online cursus vond ik top. Veel aan gehad. De nakijkles vond ik ook heel fijn. Heldere uitleg, herkenbaar, omdat veel ook tijdens de les aan bod is geweest.

De examenvragen kwamen me grotendeels heel bekend voor (zoals voorspeld). Bij een aantal vragen was het puur gokken, maar gelukkig had ik genoeg punten om te slagen. Wat leuk was: ik mocht eerder beginnen in Den Bosch (ik was een half uur te vroeg). Dat was heel prettig.
Al met al: ik ben dik tevreden. Efficiënte cursus! Leuke leraar die je wakker en scherp houdt. Top!!

Beoordeling:10


Zeer te spreken over de cursusZeer te spreken over de cursus. Door Theo 22 oktober 2014

Halle Coen,
Bedankt voor de cursus klein vaarbewijs 1 van afgelopen vrijdag in Beekbergen.
Vanmorgen heb ik examen gedaan in Zwolle en ben met 68 punten geslaagd, dus dat is voor mekaar.
Vrijdag vroeg je nog om terugkoppeling over de nakijkles welke was toegevoegd aan de online cursus en examens oefenen. Voor mij was dit een prettige aanvulling. Na de grote hoeveelheid stof tijdens de cursusdag is het handig om een dag later rustig de samenvatting een aantal keren te bekijken. Zo blijft de stof beter "hangen" en valt alles beter op z'n plaats.
 Samengevat ben ik zeer te spreken over de algehele cursus van vaarschool Albatros. Dit is ook mede door jouw enthousiasme en de positieve manier van doceren en toelichten.

Beoordeling:10


Waar voor je geldHet was het echt waard.  Door Sharona 18 oktober 2014

Ik heb onlangs de spoedcursus vaarbewijs 1 gevolgd, en het was het echt waard! De stof is supergoed besproken en het bijbehorende lesmateriaal o.a. de oefenvragen op internet waren ook erg leerzaam! Ik heb het examen in 1x gehaald met 65 punten! Bedankt Margreet!

Beoordeling:10


slagingskansDe slagingskans is groot. Door Ronald 15 aug 2015

Gisteren glansrijk geslaagd voor het Vaarbewijs I dankzij de goede cursus van Coen! Bedankt hiervoor! De sprekende wijze waarop Coen de stof behandelt blijft je echt bij tot op het examen. Dit aangevuld met de online-cursus en oefen examens maken de slagingskans wel heel groot.
Nogmaals bedankt!

Beoordeling:10


Ga zo doorGa zo door, top. Door Cees 12 augustus 2014

Hartelijk dank voor de genoten opleiding. Deze opleiding heeft er voor gezorgd dat ik afgelopen donderdag mijn Vaarbewijs 1 heb behaald. Top! Hartelijk dank voor alles. Het online oefenen is een groot succes na een dag cursus. Ga zo door.

Beoordeling:10


Trots op mezelfIk ben trots op mezelf. Door Alex 19 juli 2014

Beste Vaarschool Albatros, ik wil als eerste melden dat ik vrijdag 19 Juli ben geslaagd voor vaarbewijs twee. Ik ben trots op me zelf dat ik het in een keer heb gehaald. MAAR... Dit had ik niet gered zonder de spoedcursus voor vaarbewijs 2 van Vaarschool Albatros. Door de passie van Coen en de lesmethode worden de moeilijke termen, en begrippen je eigengemaakt. Ook koers en positie bepalen werden mij een heel stuk duidelijker. Ik heb nog 3x gebruik gemaakt van de "helpdesk" die je in de avond uren kunt bellen om nog wat meer duidelijkheid te krijgen over het uitzetten van koersen in combinatie met wind (drift) en Stroom. De Man Komt van Werkendam, De Boot Stuurt Goed zal ik mijn leven niet vergeten. Het bellen van de helpdesk had overigens niets te maken met de uitleg van Coen, maar meer dat de vraagstellingen van proefexamens. Daar kon Coen dan in de telefoongesprekken en toelichting op geven. Ik ben trots dat ik mijn Vaarbewijs 2 heb maar wel dankzij Vaarschool Albatros.

Beoordeling:10


Bijna allemaal gezaktBijna allemaal gezakt. Door Bart 12 juli 2014

Wij zij zaterdag 5-07-2014 naar de cursus geweest. Die Coen praat 3 dagen cursus in 1 dag maar wat hebben we er veel aan gehad.
Donderdag 10-07-2014 op examen geweest bij de Vamex in Den Bosch, hier zaten we te wachten en te praten over het examen en we zagen 2 bekende gezichten van de cursus dag in Gilze, een band is dan zo gelegd en de rest van de tafel zat naar ons te luisteren hoe geweldig we het hadden gevonden in Gilze. Ik denk dat de mensen van de Vamex het ook hoorden want die werden er niet gezelliger van hoe wij de ezels bruggetjes als GRAS en poepen en peizen doe je aan lij en de werking van de schroef met de handen omhoog , zaten uit te leggen en te demonstreren.
Na het examen nog even na keuvelen en wat bleek er zijn 11 mensen op examen geweest en wij vieren van Albatros waren allemaal geslaagd en 1 vreemde eend in de bijt de rest was gezakt, die lui bij de Vamex hadden hun doel weer gehaald en dat is toch meer dan 50 % laten zakken.
Overigens had ik 76 punten gehaald en dat dankzij jullie uitleg en begeleiding.
Bij deze bedankt Coen. Nu lekker varen op de Friese meren.

Beoordeling:10


Juiste adresHet juiste adres. Door Rick 2 juni 2014

Moesten er mensen zijn die een cursus willen volgen "inspirerend les geven" dan ben je bij Coen aan het juiste adres. Dat je daarna slaagt in je examen vaarbewijs is dan ook een logisch gevolg. Omdat ik niet veel tijd heb om me door die, soms vervelende materie, door te worstelen had ik mij maar ingeschreven in zo een snelcursus.
Plots zijn die regeltjes niet meer zo saai en blijkt er een mooi verhaal achter te zitten. Resultaat VB 1 78 op 80 en afgelopen vrijdag VB 2 50 op 50.
Coen, waar ik zeker van ben is dat jouw verhaal achter 20 jaar nog onder mijn hersenpan zit.
Dankjewel.

Beoordeling:10


BedanktDe dag is voorbij voor je het weet. Door Jan 27 mei 2014

Begin mei een druilige zaterdag op weg naar Hoorn, Wie denkt er op dat moment aan varen. In ieder geval alle cursisten die deze dag een spoed cursus gaan volgen bij Coen.
Voor de meeste is de vraag wie is Coen nou het is de cursusleider van Albatros, en wat zal het vandaag worden waarschijnlijk een lange en taaie dag en dan ook nog dat druilige weer erbij.
Maar niets is minder waar Coen weet iedereen te boeien met zijn manier van spreken en houd je de hele dag letterlijk en figuurlijk bij de les.
De dag is voorbij voor je het weet.
Op de terug weg zit ik verzoeken in het verhaal van Coen te denken oefenen iedere dag minimaal 1 tot 2 uur doe het maar waren de woorden die Coen regelmatig de zaal in gooide.
Een week later moest ik naar Zwolle voor me examen geslaagd 71 punten heerlijk gevoel. Ben zeker zo trots op het vaarbewijs als 37 jaar terug op me achttiende met me rijbewijs. Coen Tanks wat een mooie week.

Beoordeling:10


Goed resultaatHeb zojuist VB1 en VB2 examen met goed resultaat gehaald! Door Anne 14 mei 2014

Ik heb de snelcursussen bij Vaarschool Albatros gedaan, en ben daar uiterst tevreden over. Coen legt het goed uit, en weet als geen ander de knepen van het examen. Daar heb je wat aan ! Aanrader voor iedereen!

Beoordeling:10


Dubbel en dwars waargemaaktHelemaal Top. Door Onno 30 april 2014

Beste Coen,
Vrijdag 18 april VB1 bij je "gedaan" in Haarzuijlen, week erop, de 25ste in Nieuwegein VB2. Vervolgens maandag 28 april examen voor beiden in Den Bosch, 9.00 uur! Mijn hemel, zaterdag nog als trompettist de hele dag Koningsdag gevierd met de band, dus zondagochtend met een flinke kater VB2 nagekeken en proefexamens gedaan. Tot 00.30 uur! Steeds zakte ik door die koers bepalingen. Reglementen gingen wel. De examens van VB1 gingen me vrij makkelijk af. ' s Ochtend naar Vamex Den Bosch met in mijn gedachte: " als ik KVB1 heb is het goed. Met 1 was ik na een klein half uurtje klaar, alsof ik bij je in de les zat, zo herkenbaar die materie! Even naar het toilet, een duimpje omhoog van de surveillant, zo die is binnen. Twee na drie kwartier klaar. " Mijnheer, ik mag u dubbel feliciteren!" GESLAAGD voor beide examens! Helemaal top!
Coen, niks kunnen ontdekken wat jij niet hebt behandeld. Dat zegt genoeg toch? Ik kan alleen maar jouw aanraden aan een ieder die zijn/ haar vaarbewijs wil halen. Volgende stap? Marifoon lijkt me wel wat, maar ook een praktijkles staat op mijn verlanglijstje. Papiertje binnen, maar 0 ervaring is natuurlijk niet ideaal. Coen, wie weet snel tot wederzien! Je beloftes op de site en tijdens de lessen heb je dubbel en dwars waar gemaakt! Een grootse zeemansgroet! Onno

Beoordeling:10


Internationaal VaarbewijsIn minder dan een week je internationale vaarbewijs. Door Hans 25 april 2014

Mochten er Belgen zijn die na het lezen van deze reacties nog twijfelen;
- Dag 1: Spoedcursus bij Albatros; 1 gevulde dag met alle tips & tricks die je moet weten! TOP locatie, TOP instructeur! (150 EURO)
- 3 dagen volgend na de cursus: 1 uur lezen + 1 uur oefenvragen oplossen (0 EURO)
- avond voor het examen: 1 uur (moeilijke) oefenvragen oplossen & begrijpen (0 EURO)
- dag 5:  Examen VAMEX (50 EURO)
Na het afleggen van je alamen:  21 EURO voor je registratie Vaarbewijs Type I  !!!
Conclusie:
Op minder dan een week en voor minder dan 250 EURO heb je bij Vaarschool Albatros je Internationaal vaarbewijs op zak!

Hans B, Herent, België

Beoordeling:10


samen vaarbewijs halenDoel; samen vaarbewijs I halen! Door Richard & Marlijn 13 april 2014

Stap 1, ANWB boek gekocht, plan was om dat thuis 'even' te leren. wat een droge kost, niet te doen gewoon! 
Stap 2, opgegeven voor cursusdag bij Vaarschool Albatros, tikkie uit de route (Leiden <-> locatie bij Tilburg) maar met het advies om niet lang erna examen te doen kon het niet anders.
Zo gezegd, zo gedaan. Op die dag in rap tempo kennis gemaakt met alle stof, helder, duidelijk en werd leuk gebracht en dag was prima verzorgd.

Gister examen gedaan & allebei geslaagd!!  :D Vriendlief had al ervaring op het water en had er thuis nog aan een klein beetje aan gedaan en heeft 71 punten, ik (nog nooit 1 meter gevaren en 0 ervaring verder) wel elke dag nog tijd aan besteed, heb 63 punten.
Wij kunnen zo'n cursusdag echt van harte aanbevelen!

Beoordeling:8


Ik ben ambassadeur van Vaarschool AlbatrosIk ben ambassadeur van Vaarschool Albatros! Door Peter 28 maart 2014

Op zaterdag 1 feb een spoed cursus vb1 gehad van Coen. Het was een drukke maar zeker geen saaie dag, Coen houd je aandacht er goed bij en voordat je het weet is de dag voorbij. Daarna elke dag een uurtje de proef examens gemaakt en vandaag 10 feb met vlag en wimpel geslaagd. Bedankt Vaarschool Albatros, zie jullie snel voor vaarbewijs twee.
Een echte aanrader.

Beoordeling:10


Goede zorgenGeslaagd. Door Martin 20 maart 2014

Wou even melden dat ik vorige week geslaagd ben voor mijn vaarbewijs bedankt voor alle goede zorgen van jullie kant en voor het gebruik maken van jullie mini-online cursus
Vr gr Martin Havenmeester Middelharnis

Beoordeling:9


Duidelijke cursusDuidelijke cursus. Door E. Breggeman 18 maart 2014

Ik reageer omdat ik van lekkere wijn hou, maar ja meestal win ik toch niet (LOL) Vandaag examen gedaan voor KVB 2 en geslaagd met 48 punten. dag cursus bij jou kan ik iedereen aanbevelen als mijn leraren vroeger zo hadden gedoceerd, met jouw humor en duidelijkheid, had ik nu Albert Einstein geheten hahaha.

Beoordeling:10


Een echte aanraderEen echte aanrader. Door Wouter 10 februari 2014

Op zaterdag 1 feb een spoed cursus vb1 gehad van Coen. Het was een drukke maar zeker geen saaie dag, Coen houd je aandacht er goed bij en voordat je het weet is de dag voorbij. Daarna elke dag een uurtje de proef examens gemaakt en vandaag 10 feb met vlag en wimpel geslaagd. Bedankt Vaarschool Albatros, zie jullie snel voor vaarbewijs twee.
Een echte aanrader.

Beoordeling:8

Alle reviews
spoedcursus (1471)
onlinecursus (315)
avondcursus (162)
marifooncursus (310)

Heeft u een cursus gevolgd bij Vaarschool Albatros? schrijf een review

Top