Vaarlessen en praktijkvaren

Basiscursus motorboot varen. Deze cursus is niet nodig om je vaarbewijs te behalen maar speciaal bedoeld om je vertrouwd te maken met het varen met een motorboot/sloep.

Cursus Motorboot I

Tijdens deze intensieve maar zeer leuke cursusdag komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

* etiquette, veiligheid en techniek
* weerbericht (golven en wind)
* afvaren en manoeuvreren
* voorrangsregels
* afmeren met de trossen en springen
* in- en uitvaren box
* manouvreren met en zonder boegschroef
* man over boord.

De cursus start om ongeveer 09.30. Je begint gelijk met het zelf sturen van het schip en binnen no time ben je zelfs al in staat om zelfstandig het schip veilig en verantwoord af te meren.

Voorafgaand een de praktijkles ontvang je een instructiefilm met onder andere, de uitleg van de belangrijkste knopen en splitsen, ophangen stootwillen, et cetera waar we dankbaar gebruik van gaan maken tijdens de praktijkles.

De vaarcursus eindigt om ongeveer 12.30 uur met een welverdiende kop soep en een broodje. Heb je alle onderdelen voldoende afgerond ontvang je van Vaarschool Albatros het certificaat basiscursus motorboot varen.
Het Vaarschool Albatros motorbootcertificaat is geen vaarbewijs, maar hiermee kun je aantonen dat je voor alle onderdelen geslaagd bent.
De kosten voor deze vaarcursus bedragen slechts 100 euro per persoon. Dit is inclusief het Vaarschool Albatros motorboot certificaat. (bij een voldoende resultaat).

Vaarlessen in Hoorn

vaarlessen in een Antaris sloep

We varen met een Antaris sloep in de grachten en havens van Hoorn. Bij goed weer gaan we ook een klein stukje het IJsselmeer op.


Antaris Sixty 6 / bouwjaar 2018
Lengte 6,60 meter / breedte 2,60 meter

De kosten voor de vaarles bedragen slechts 100 euro. Voor de vroege (of héél vroege) vogels onder ons geniet je van een aantrekkelijke korting..

Aanmelden vaarles

Datum Schipper Tijdstip Kosten
voorjaar 2019 Jeffrey 09.30 tot 12.30 uur 100 euro
Binnenkort nieuwe datums (bij minimaal 2 personen kunnen we samen een datum plannen)

We varen met twee zeer ervaren schippers. Schipper Jeffrey werkt bij de Koperenploeg dit zijn schippers die varen in de havens van Amsterdam deze maken de trossen en meerlijnen van grote zeeschepen vast. Schipper Fons heeft jaren gevaren als sleepboot kapitein bij de havendienst Amsterdam, is tegenwoordig sluismeester op de sluis van IJmuiden.

Vaarschool albatros

18 jaar ervaring

inschrijven