Marcom A opfriscursus

Heb je in een grijs verleden Marcom A of B gehaald (of de Engels variant SRC/LRS) en de stof is een beetje weggezakt? Volg een opfriscursus bij Vaarschool Albatros.

Marcom A opfriscursus – alleen praktijk

Dit is geen examen maar een opfriscursus.
Voor wie is deze opfriscursus bedoeld?

  • Voor ervaren schippers waar de kennis ietwat is weggezakt.
  • Voor beginnende schippers die eerst meer over de mogelijkheden willen weten.
  • Gaat het roer om en je wilt een (wereld)reis maken, volg eerst deze cursus.
  • Voor  opstappers die willen meezeilen.

Digital selective calling

Wil je meer weten over de rode DSC knop op je marifoon, volg eerst deze cursus. Uiteraard kan je met die knop direct het kustwachtcentrum alarmeren. Maar niet alleen dat, je kunt er ook berichten mee sturen naar andere schepen. Een soort van s.m.s. berichten of een groep van schepen. Denk aan flottielje varen. Maar hoe werkt dat ook alweer? Indien ik de knop indruk wordt gelijk het kustwachtcentrum gealarmeerd. Maar is dat ook zo! Tijdens onze opfriscursus gaan we dat uitgebreid uitproberen.

De MF/HF marifoon

Met de VHF marifoon is je bereik maximaal 20 a 30 mijl met de MF/HF marifoon is je bereik wel 10.000 mijl. Maar op welke frequentie moet ik uitzenden en hoe roep ik het kustwachtcentrum in Den Helder op als ik in de Azoren vaar. Tijdens deze opfriscursus komt dat allemaal aan bod.

Satelliet communicatie

We gaan niet alleen de DSC knop behandelen. Ook  de schippers die satelliet communicatie aan boord hebben komen uitgebreid aan bod. Hoe werkt het ook alweer? Alarmering en/of email berichten sturen vanaf volle zee. Ontvangen van Maritime Safety Information (MSI berichten).

EPIRB, SART en de PLB

Uiteraard gaan we ook de belangrijke voordelen van deze veiligheidsmiddelen bespreken

De opfrismiddag wordt gegeven door Jeroen onze vaste marifonie / marcom docent. Veiligheid staat bij Vaarschool Albatros hoog in het vaandel dat is ook de reden dat we de kosten voor deze middag laag willen houden. Namelijk 75 euro p/p dat is inclusief koffie/thee en gebruik van onze simulatoren. Let wel, de cursus gaat door bij een minimale bezetting van 4 personen.

Datum eerstvolgende opfriscursussen Marcom-A :

november 2019 van  13.00 tot 17:00 uur

Ja, ik meld me aan voor de opfrismiddag Marcom-A