Videocursus vaarbewijs

Deze digitale cursus is helemaal toegesneden op personen die rustig en stapje voor stapje willen toewerken naar het vaarbewijs en/of marifoon examen. Gedurende een aantal weken volg je verschillende lessen, waarbij het tempo ook voor jou zeer goed te volgen is. Tijdens de opleiding is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht. We behandelen tevens tal van praktijksituaties. De examentraining is bovendien zeer uitgebreid. Zo ben je voor je het weet helemaal klaargestoomd voor het examen. Voor klein vaarbewijs 1 (kvb1) volg je 6 lesblokken van ongeveer één uur. Het grote voordeel van deze cursus is; de leraar komt digitaal bij u thuis. U hoeft de deur niet uit. U bepaalt zelf wanneer u een les activeert. Na deze cursus van maximaal 6 weken bent u helemaal klaar voor het examen. Uiteraard kunt u de lessen ook in een kortere periode afronden. Het examen doet u in Alkmaar, Zoetermeer, Dordrecht, Zwolle of in Den Bosch. Bij het cursusgeld voor de cursussen klein vaarbewijs 1 (KVB1) is het nieuwste cursusboek en de module examenvragen van Vaarschool Albatros inbegrepen.

Vaarschool Albatros

Echte reacties vaarbewijs cursus

Veel gestelde vragen

 • Vraag: Wanneer kan ik starten met de digitale thuiscursus?.

 • Vraag: Kan ik de cursus ook eerder afronden?

  • Coen Cromjongh

   Uw docent Coen Cromjongh

   Jazeker, zodra uw account is geactiveerd staan alle zes lessen voor u klaar. Zodra u les 1 heeft bekeken, gaat u de vragen maken over de betreffende les. Heeft u deze les afgerond kunt u gelijk starten met de volgende les. Zo kunt u al volgende week op voor uw examen. Uiteraard kunt u er ook langer over doen. Indien u twee of drie weken op vakantie gaat, kunt u de lessen gewoon weer vervolgen. Maar zes weken na activatie stopt de cursus.

 • Vraag: Kan ik de lessen ook weer terug zien.

  • Coen Cromjongh

   Uw docent Coen Cromjongh

   Nee, u moet het zien als een "gewone" avondcursus. Zodra u een les eenmaal heeft geopend kunt u deze vier uur lang bekijken. U kunt binnen deze vier uur de les onbeperkt herhalen, terug spoelen en vooruit spoelen.

   Na deze vier uur kunt u de les niet meer openen. Wel de examenvragen over de desbetreffende les. Die blijven gedurende de gehele looptijd (6 weken) actief.

 • Vraag: Wanneer doe ik het examen?

  • Coen Cromjongh

   Uw docent Coen Cromjongh

   Dat bepaal je helemaal zelf. Na de eerste twee lessen (dat zijn tevens de moeilijkste lessen) heeft u zelf wel in de gaten wanneer u op kunt voor het examen. Het examen vraagt u zef aan bij de vamex. Dat zal ik u tijdens de cursus wel melden.

 • Vraag: Kan ik u ook bellen?

  • Coen Cromjongh

   Uw docent Coen Cromjongh

   Uiteraard, elke woensdag- en zondagochtend kunt u mij persoonlijk bellen indien u een vraag heeft over de gevolgde les.

 • Vraag: Wat is het verschil tussen een onlinecursus en de digitale cursus?

  • Coen Cromjongh

   Uw docent Coen Cromjongh

   De onlinecursus bestaat uit platte text, plaatjes en animaties. Deze cursus volgt u "live" achter uw computer, tablet of indien u dat wilt uw smartphone.

 • Vraag: Moet ik ook nog boeken aanschaffen?

  • Coen Cromjongh

   Uw docent Coen Cromjongh

   Nee, de cursus is helemaal compleet. U krijgt van ons de studiematerialen. Na aanmelding krijgt u een link, zodat u éénmalig de bijbehorende cursusmap kunt uitprinten. De enige kosten die er nog bijkomen is het examengeld (42 euro) deze betaalt u aan de examencommissie.

 • Vraag: Is de cursus actueel?

  • Coen Cromjongh

   Uw docent Coen Cromjongh

   Jazeker, de cursus wordt continu aangepast. Alle eisen van 2018 zijn erin verwerkt. Ook de module met ongeveer 1000 examenvragen wordt dagelijks up-to-date gehouden.

 • Vraag: Zitten er ook nadelen aan de digitale cursus?

  • Coen Cromjongh

   Uw docent Coen Cromjongh

   Nee, zover wij weten niet. We zijn sinds kort hiermee gestart en de reacties zijn buitengewoon positief. Daarbij komt dat u de deur niet uithoeft en helemaal zelf bepaalt wanneer u de lessen volgt.

 • Vraag: Wat is mijn kans van slagen als ik deze cursus volg?

  • Coen Cromjongh

   Uw docent Coen Cromjongh

   Ik vertel u alles moet weten op een duidelijke en begrijpelijke manier. Volgt u alle lessen en u gaat de bijbehorende vragen maken. Is de kans dat u slaagt wel héél erg groot.

 

Reacties

Cursus gemiddeld cijfer 9 van maximaal een 10 op basis van 182 beoordelingen.
Leert makkelijk. Door Dineke   Schrijf een review
Mede dankzij de digitale thuiscursus van vaarschool albatros net mijn kvb1 gehaald met 74 punten! De thuiscursus is goed te volgen. Er word duidelijk En rustig uitgelegd. De oefen vragen zijn een goede ondersteuning voor het uiteindelijke examen. En de leraar Coen is erg vrolijk dat leert ook gemakkelijk gemakkelijker ;).
Beste Coen en medewerkers van Vaarschool Albatros,   Schrijf een review
Bij deze wil ik laten weten dat ik met veel plezier de digitale thuiscursus heb gevolgd. De uitleg was duidelijk, interessant en ook nog af en toe erg hilarisch om naar te kijken! Coen, jij bent een persoon waar ik aandachtig naar kan blijven luisteren! Ik overwoog door jouw enthousiasme bijna om schipper te worden ;) Met vlag en wimpel ben ik als achttienjarige blondine geslaagd met 73 punten voor KVBI. Het was ook nog eens de hoogste score van de dag! Heel erg bedankt voor de top cursus!
Door Stefaan vanuit België   Schrijf een review
Ik heb bij jullie de digitale online cursus gevolgd samen met mijn echtgenote. We zijn er best tevreden om. Ik behaalde 76 op 80. Mijn echtgenote iets minder met 50 op 80. Geen nood! Met volle moed zal Karin een nieuwe poging wagen. Alvast dank je wel voor de prachtige cursus.
De cursus is top. Door familie Obdam   Schrijf een review
Vandaag ben ik voor het examen geweest en ben geslaagd haha Het viel niet mee want thuis haalde ik gemiddeld 70 punten maar ze stellen de vragen toch weer anders op het examen of verdraaien de boel en ik was te nerveus en klapte soms dicht. Maar door jou humor tijdens de cursus en jou duidelijkheid ben ik doorgegaan en ben ik zeer blij. Mijn vrouw heeft mij de afgelopen week een beetje geholpen en zei wilde zelf ook kijken dat zei hem ook kon halen en wat denk je????geslaagd haha, ik stap echt niet bij haar in de boot want varen kan ze van geen meter en ben ik bang dat ik een EHBO erbij moet gaan volgen. Ik zou iets moois op de website zetten want de cursus van jullie is top.
Met vlag en wimpel. Door Koen   Schrijf een review
Na 12 uur voorbereiding met de spoed online digitale cursus vandaag met 74 punten het vaarbewijs 1 gehaald. Bedankt Coen ! Ik ken je alleen van het scherm maar je hebt een prima cursus ontwikkeld. Alle items staan er in en enorm veel goede, bruikbare tips. Ik was ooit begonnen met het ANWB boek maar dat was zo saai dat ik niet verder kwam dan hoofdstuk 2. Enorm bedankt vaarschool Albatros!