MARCOM-B

De cursus MARCOM-B is voor de veeleisende watersporter.

Met dit waardevolle certificaat kan en mag je meest geavanceerde nautische communicatie systemen aanschaffen en gebruiken. Zoals een EPIRB, DSC marifoon, Inmarsat-C installatie et cetera. Wij werken uitsluitend met het cursusboek wat ook op de zeevaartscholen gebruikt wordt.

De cursus start om 09.00 uur dan neemt de docent de belangrijkste knelpunten van de theorie door.'s middags na de lunch gaan we met de praktijksimulatoren de operationele vaardigheden behandelen. We gaan diverse noodsituaties nabootsen. Deze lesdag duurt tot 16.00 uur.

Vervolgens ga je in de loop van deze week de bijbehorende examentrainingen maken. In het onderdeel nautisch Engels wordt geen les gegeven die neem je zelf door.

Theorie examen Marcom-B + operationele vaardigheden

In de week daarop breng je het geleerde in praktijk tijdens de toets operationele vaardigheden en laat je aan onze docent zien hoe je de kustwacht alarmeert en de reddingsoperatie opstart.
Vervolgens heb je na dit enerverende praktijk examen even de tijd voor jezelf en om 13.15 uur starten we met de theorie examens.

Het theorie examen bestaat uit twee onderdelen namelijk het basiscertificaat + de module GMDSS-B.
Ben je al in het bezit van het basiscertificaat marifonie dan doe je alleen de praktijktoets + het theorie examen voor de module GMDSS-B.

Nog niet in het bezit van het basiscertificaat, ga gelijk voor Marcom-B

Ga je in een keer voor het MARCOM-B certificaat dan doe je na de praktijktoets beide theorie examens namelijk basiscertificaat + de Module GMDSS.
U heeft voor de beide theorie examens maximaal 1 1/2 uur de tijd.

Kosten Marcom-B

Omdat dit een belangrijk certificaat is voor de veiligheid aan boord willen we de kosten zo laag mogelijk houden.

De cursus Marcom-B + examenkosten bedragen slechts 375 euro inclusief BTW. Ben je al in het bezit van het basiscertificaat, bedragen de kosten 355 euro. De lunch tijdens de cursusdag zit hierbij inbegrepen. Tijdens de examendag is de lunch voor eigen rekening.

Voordat u naar de dagcursus komt dient u zich voor te bereiden op de lesstof. Indien u zich niet heeft voorbereid loopt u tijdens de cursus hier tegenaan. Onze leraar werkt tijdens de dagcursus met het lesboek van de STC group, Marcom B GMDSS.
Heeft u een ander lesboek aangekocht of gekregen dan is dit op uw eigen verantwoordelijkheid.
Mocht u naar aanleiding van dit advies vragen hebben kunt u ons telefonisch of per mail bereiken.
Bij de aanschaf van de cursus kun je direct het boek meebestellen. Dan zijn de verzendkosten voor onze rekening.

Zowel voor de plezier- als de beroepsvaart

Met je Marcom-B certificaat mag je (bijna) alle communicatie apparatuur aanschaffen. Denk aan satelliet communicatie, Epirb, DSC marifoon, SART. Tijdens de cursus leer je ook hoe je met deze apparatuur de kustwacht kunt alarmeren. Dit certificaat is een must voor de veeleisende watersporter die niet alleen de Noordzee maar ook de rest van de zeeën en oceanen wil verkennen.


Operationele vaardigheden MARCOM-B

De toets operationele vaardigheden wordt afgenomen met onze nieuwste Transas simulator. Met deze zelfde simulator ga je zelf eerst oefeningen maken met behulp van onze docent. Uiteraard gebeuren tijdens onze vaartocht allerlei rampen. Denk aan brand aan boord, we dobberen rond met gescheurde zeilen, er is een ongeval aan boord we moeten een medisch specialist raadplegen. En dat gaan we natuurlijk tot een goed einde brengen. Tijdens de praktijktoets laat je aan onze examinator zien dat je de stof beheerst.

Wat kost de cursus Marcom-B?

Omdat dit een belangrijk certificaat is voor de veiligheid aan boord willen we de kosten zo laag mogelijk houden.

Alleen de onlinecursus inclusief de examens
Deze cursus is (nog niet) beschikbaar U bepaalt zelf waar en wanneer u het examen doet.
Dagcursus inclusief examens.
€375,- indien je nog niet in het bezit bent van het basiscertificaat marifonie. Ben je wel in het bezit van het basiscertificaat bedragen de kosten €355,- Inclusief examenboek

Marcom-B cursus en examen op locatie

De cursus + examen wordt gegeven in Hoorn, Nieuwegein en Dordrecht. Uiteraard kan dat ook bij u op locatie. Bestaat de groep uit minimaal 10 personen, neem even contact op met ons kantoor. Dan kunnen we even kijken naar de mogelijkheden.

Werking Navtex onderdeel Marcom-B examen

 

Marifonie

marifonie

Examinerende instantie

Examen uitslagen

Cursus- examenplaats Theoriecursus Examens Kosten
Dordrecht zondag 18 november 2018 zondag 25 november 2018 € 355 / 375
Hoorn zondag 9 december 2018 zondag 16 december 2018 € 355 / 375
Hoorn zondag 13 januari 2019 zondag 27 januari 2019 € 355 / 375
Nieuwegein zondag 3 februari 2019 zondag 10 februari 2019 € 355 / 375

Reacties

Cursus bij Vaarschool Albatros gemiddeld cijfer 9 van maximaal een 10 op basis van 672 beoordelingen.
We hebben voor deze cursus nog geen reacties ontvangen. Deze cursus start in september 2018    Schrijf een review
Deze plaats is gereserveerd voor jou reactie