Dagcursus marifonie | Aanrader

De dagcursus marifonie al jaren een topper bij Vaarschool Albatros. Na aanmelding ontvang je direct de online-videocursus. Daarmee kun je eerst op je gemak de stof doornemen. De dagcursus duurt van 13:00 tot 16:00 uur. We nemen de belangrijkste zaken nog eens door en er is ruimte voor vragen, daarna gaan we veelvuldig de marifoon gebruiken.

Cursusboek marifonie

Voorbereiden doe je met onze uitgebreide online- videocursus, cursusboek en examentrainingen. Deze cursus is inclusief het marifoonboek van Vaarschool Albatros. Wat tevens een onmisbaar boek is voor je boordbibliotheek. Tijdens de fysieke training worden alle belangrijke punten nog even aangestipt. Ga je liever voor een zelfstudiepakket? klik hier

Praktijkervaring opdoen bij het marifoon gebruik.
Na deze waardevolle trainingsmiddag ben je in staat om zelfstandig de diverse sluismeesters en brugwachters op te roepen.

Voorbereiden op het marifoonexamen

We hebben een aantal voorbeeld fragmenten uit de instructiefilms voor je geselecteerd. Bekijk deze op je gemak en meld je gelijk aan voor de online-videocursus inclusief praktijktraining marifonie.

Wat ontvang je van ons bij deze online-videocursus?

  • De complete cursus op video, in je eigen tempo de films bekijken.
  • De gehele cursus in tekst, indien je alles nog eens rustig wilt nalezen.
  • Het Vaarschool Albatros cursusboek.
  • Inclusief ondersteuning van je leraar (telefonisch en/of via de mail).

Zie ook: losse examens eventueel in combinatie met een cursus (minimaal 3x per week)

Wat kan je verwachten tijdens de fysieke trainingsmiddag?

  • De belangrijkste punten van het theoretische examen nemen we met u door.
  • We gaan het geleerde in praktijk brengen.
  • We beginnen met oproepen van andere schepen en de diverse havens.
  • Daarna starten met eenvoudige oproepen van de brugwachter en gaandeweg worden de opdrachten uitgebreid. Uiteindelijk gaan we het sluizencomplex in IJmuiden oproepen.
  • Na deze interactieve- en onderhoudende training bent u in staat om zelfstandig de VTS (Vessel Traffic service) en de diverse verkeersposten op te roepen.

Da deze theoretische- en praktische training en het bestuderen van de video’s bent u niet alleen helemaal klaar voor het theorie examen bij het CBR. Maar ook dat u geheel zelfstandig de marifoon kunt en durft te gebruiken. Tijdens het examenbasiscertificaat wordt alleen de theorie getoetst. Ben je nog niet helemaal klaar voor het examen? Geen enkel probleem, je kunt het examen gewoon op een later (of eerder) tijdstip doen. Het theorie examen voor de marifoon doe je bij het CBR.

Een must voor iedere watersporter

Dagcursus marifonie. Het examen (eigen kosten) doe je bij het CBR.

DatumPlaatsKosten
Woensdag 20 maart 2024Hoorn197 euro*
Vrijdag 29 maart (goede vrijdag)Hoorn197 euro*
Maandag 8 april 2024Hoorn197 euro*
Zondag 14 april 2024Hoorn197 euro*
Vrijdag 17 mei 2024Hoorn197 euro*
Woensdag 29 mei 2024Hoorn197 euro*

*Deze cursussen zijn inclusief praktijktraining met echt werkende marifoons, online-videocursus en Albatros marifoon cursusboek wat tevens een handig naslagwerk voor aan boord is. Het examen doe je bij het CBR (eigen kosten). Voor de marifoon-dagcursus geldt een minimum aantal deelnemers van 4 personen.

Zie ook: losse examens eventueel in combinatie met een cursus (minimaal 3x per week)

Dit heeft misschien ook je interesse?

  • marifoonhalen.nl | Handige site met tips om je marifoonkennis op peil te houden.