Voorbereiden marifoon-examen

Je gaat voor je marifoonexamen? Goede keus. Maar bereid je eerst goed voor. Of je nu gaat voor zelfstudie uit een boek al dan niet in combinatie met een cursus: het voorbereiden van je marifoonexamen doe je hier.

Voorbereiden marifoon examen

Voorbereiden marifoonexamen met gratis video’s

Om te slagen voor je marifoon examen moet je niet alleen het Internationale spellingalfabet leren. Je moet terdege kennis hebben van de oproep-procedures. Met name het nood-, spoed- en veiligheidsverkeer. Je moet ook kennis hebben van de gebruikelijke begrippen in de marifonie. Om er een paar te noemen; opvaart, scrambler, DSC, ATIS-code en sociaal verkeer. De kanalen, welk kanaal mag ik wel en welk mag ik niet gebruiken en waarom is dat?

Informatieve site over marifonie

Op onze informatieve site marifoonhalen.nl bereidt onze enthousiaste leraar Coen je aan de hand van tekst, video’s en oefenvragen perfect voor op het basis- of marcomexamen. En ben je verplicht om het examen af te leggen bij Albatros? Nee hoor, je kunt het examen ook doen bij onze collega (zee)vaar(t)scholen. Uiteraard hebben we liever dat je het examen bij ons doet. 3 keer per week kan je bij ons een examen afleggen, ook bij jou in de buurt.