Marcom-B cursus en examen

De cursus MARCOM-B is voor de veeleisende watersporter. Met dit waardevolle certificaat kan en mag je meest geavanceerde nautische communicatie systemen aanschaffen en gebruiken. Zoals een EPIRB, DSC marifoon, Inmarsat-C installatie et cetera.

Theorie examen Marcom-B + operationele vaardigheden

wij hebben 3 opties voor jou

  • Je neemt eerst de cursus door met onze online cursus daarna volg je de optionele praktijktraining. De week daarop doe je alle examens in één keer. De kosten voor deze optie bedragen 400 of 380 euro afhankelijk of je reeds in het bezit van het basiscertificaat bent.
  • Zelfde als optie 1 maar dan zonder optionele praktijktraining. De voorbereidingen doe je helemaal zelf met onze online cursus. Je komt een keer op locatie om de theorie- en praktijk examens af te leggen. De kosten voor deze optie bedragen 275 of 255 euro. Wederom afhankelijk of je in het bezit bent van het basiscertificaat.
  • Je gaat voor een los examen.
  • Alle opties zijn inclusief 2 x €99  examenkosten en gaan voor 100% door. Ook bij weinig aanmeldingen.

Alle examens op aparte dagen of op dezelfde dag?

Iedere examinerende instantie doet dat op zijn eigen manier. Wij van Vaarschool Albatros hebben ervoor gekozen om dat zo efficiënt mogelijk te doen. ‘s Morgens het praktijk examen en ‘s middags starten de theorie examens. Het grote voordeel is dat we alles in 1 dag afronden. Uiteraard met goedkeuring van Agentschap Telecom.
Dankzij onze uitgebalanceerde studiemethode is de slaagkans bij onze Marcom examens zéér hoog. Mocht het onverhoopt misgaan en je zakt voor het theorie- of praktijkexamen, kan je binnen 14 dagen een herexamen doen. De kosten van het herexamen bedragen 99 euro per onderdeel.

Marcom-B examen ruim 1 1/2 meter afstand
Marcom-B examen tijdens de coronacrisis

Kosten en examenrooster Marcom-B

Tarieven examens Marcom-B

Hoorndo 11 augustus 2022€275/255
Nieuwegeinza 20 augustus 2022€275/255
Hoornma 12 september 2022€275/255
Nieuwegeinzo 18 september 2022€275/255
Hoornvr 30 september 2022€275/255
Hoornwo 5 oktober 2022€275/255
Nieuwegeinvr 14 oktober 2022€275/255

Optionele praktijktraining (aanrader)

Tijdens deze optionele praktijktraining kan je van 09.00 tot 12.30 uur of van 13.00 tot 16.30 uur (tijdstip bepaal je zelf) naar hartelust op de simulatoren oefenen. Hier kun je tevens in alle rust één op één je vragen over de theorie aan de docent kunt voorleggen.

Wij werken zowel met de virtuele simulatoren van Transas (wereldwijd marktleider in communicatie en brugsimulatoren) als met realistisch werkende marifoons, en dit geheel in je eigen tempo.

Na het volgen van deze praktijktraining Marcom-B ben je in staat om bij calamiteiten adequaat te handelen. Deze cursus is ook te volgen zonder dat je het examen Marcom-B doet.

Tevens is na het volgen van dit optionele trainings-dagdeel zakken voor het verplichte praktijkexamen bijna onmogelijk, alle denkbare noodscenario’s komen immers aan bod.

Wat kan je verwachten van deze praktijkgerichte training?
We gaan rustig aan beginnen met het oproepen van de sluismeester.
Vervolgens gaan we ons melden bij de VTS (Vessel Traffic Service) en vragen we een klaring om de nieuwe waterweg over te steken.

Na deze routine situaties zijn we ondertussen een klein beetje klaar voor het echte werk. Onderweg krijg je te maken met allerlei rampen en noodsituaties.

Kortom een must voor de beginnende- en gevorderde watersporter.
De kosten voor deze waardevolle training bedragen slechts 125 euro p.p.

woensdag 10 augustus in Hoorn€125
zondag 11 september in Hoorn€125
woensdag 21 september in Hoorn€125
donderdag 29 september in Hoorn€125
dinsdag 4 oktober in Hoorn€125
donderdag 13 oktober in Hoorn€125

Omdat dit een belangrijk certificaat is voor de veiligheid aan boord willen we de kosten zo laag mogelijk houden. De cursus Marcom-B + examenkosten bedragen slechts 275 / 350 euro inclusief BTW. Ben je al in het bezit van het basiscertificaat, bedragen de kosten 255 / 330 euro. De lunch tijdens de cursusdag zit hierbij inbegrepen. Tijdens de praktijktraining is er geen lunch.

Speciaal voor watersportverenigingen / reddingsbrigades et cetera, nemen we de cursus en/of examens af op locatie. Vraag naar de mogelijkheden.

Theorie examen Marcom-B + operationele vaardigheden

Een impressie

In de week daarop breng je het geleerde in praktijk tijdens de toets operationele vaardigheden en laat je aan onze docent zien hoe je de kustwacht alarmeert en de reddingsoperatie opstart.
Vervolgens heb je na dit enerverende praktijkexamen even de tijd voor jezelf en om 13.00 uur starten we met de theorie-examens.

Het theorie-examen bestaat uit twee onderdelen, namelijk het basiscertificaat en de module GMDSS-B.
Ben je al in het bezit van het basiscertificaat marifonie dan doe je alleen de praktijktoets + het theorie examen voor de module GMDSS-B.
Nog niet in het bezit van het basiscertificaat, ga je gelijk voor Marcom-B
Ga je in een keer voor het MARCOM-B certificaat dan doe je na de praktijktoets beide theorie examens namelijk basiscertificaat + de Module GMDSS.
U heeft voor de beide theorie examens maximaal 1 1/2 uur de tijd.