Marcom-B cursus en examen

De cursus MARCOM-B is voor de veeleisende watersporter. Met dit waardevolle certificaat kan en mag je meest geavanceerde nautische communicatie systemen aanschaffen en gebruiken. Zoals een EPIRB, DSC marifoon, Inmarsat-C installatie et cetera.

Theorie examen Marcom-B + operationele vaardigheden

  • De voorbereidingen doe je helemaal zelf met onze bijbehorende online cursus. Je komt één keer op locatie om de theorie- en praktijkexamens af te leggen. De kosten voor deze optie bedragen 325 of 305 euro, afhankelijk of je in het bezit bent van het basiscertificaat.
  • Deze cursuskosten zijn inclusief examenkosten (2 x 106 euro).
  • Een fysieke (dag)cursus voor Marcom-B is niet noodzakelijk. Met onze online-videocursussen kan je je namelijk perfect voorbereiden op deze examens.

Alle examens op aparte dagen of op dezelfde dag?

Iedere examinerende instantie doet dat op zijn eigen manier. Wij van Vaarschool Albatros hebben ervoor gekozen om dat zo efficiënt mogelijk te doen. In het begin van de middag het praktijkexamen en direct daarna starten de theorie examens. Het grote voordeel is dat we alles in één middag afronden. Uiteraard met goedkeuring van Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (Agentschap Telecom).
Dankzij onze uitgebalanceerde studiemethode is de slaagkans bij onze Marcom examens zéér hoog. Mocht het onverhoopt misgaan en je zakt voor het theorie- of praktijkexamen, kan je binnen 14 dagen een herexamen doen. De kosten van het herexamen bedragen 106 euro per onderdeel.

Kosten en examenrooster Marcom-B

Vanaf 1 juli 2023 doe je het examen Marcom-B bij het CBR. Op dit moment zijn er nog een beperkt aantal mogelijkheden in april, mei en juni. Echter alleen in Hoorn op een doordeweekse dag.

Marcom-B, het complete examen – eerstvolgende mogelijkheid.

HoornDinsdag 25 april examendag.€325/305
HoornDinsdag 2 mei examendag.€325/305
HoornDinsdag 16 mei examendag.€325/305
HoornDinsdag 27 juni examendag*.€325/305

* Laatste mogelijkheid om alle examens in één keer te doen. Vanaf juli 2023 doe je de theorie-examens bij het CBR en kun je alleen nog het praktijkexamen GMDSS-Module B bij Albatros doen.

Theorie-examen Marcom-B + operationele vaardigheden

Het theorie-examen bestaat uit twee onderdelen, namelijk het basiscertificaat en de module GMDSS-B.
Ben je al in het bezit van het basiscertificaat marifonie dan doe je alleen de praktijktoets + het theorie-examen voor de module GMDSS-B.
Nog niet in het bezit van het basiscertificaat, ga je gelijk voor Marcom-B.
Ga je in één keer voor het MARCOM-B certificaat dan doe je na de praktijktoets beide theorie-examens, namelijk basiscertificaat + de module GMDSS.
U heeft voor de beide theorie-examens maximaal 1 1/2 uur de tijd.

Examen verplaatsen of annuleren

In verband met de spoedige overgang naar het CBR (eind juni 2023) zijn er nog een beperkt aantal examenplaatsen beschikbaar. Dat is de reden dat wij, bij niet tijdige annulering, helaas, kosten in rekening moeten brengen.

Mocht u om moverende redenen niet aan het examen Marcom-B kunnen deelnemen, kunt u deze tot veertien dagen voor aanvang van het examen kosteloos annuleren of verplaatsen.

Bij annulering of verplaatsen tussen de veertien en zeven dagen voor het examen rekenen we 25 euro administratiekosten.

Bij annulering of verplaatsen binnen zeven dagen voor het examen zijn wij genoodzaakt om het volledige examentarief (2 x 106 euro) in rekening te brengen.

Annuleren voor het Marcom-B examen uitsluitend via e-mail.