Marcom-B cursus en examen

De cursus MARCOM-B is voor de veeleisende watersporter. Met dit waardevolle certificaat kan en mag je meest geavanceerde nautische communicatie systemen aanschaffen en gebruiken. Zoals een EPIRB, DSC marifoon, Inmarsat-C installatie et cetera.

Theorie examen Marcom-B + operationele vaardigheden

  • De voorbereidingen doe je helemaal zelf met onze bijbehorende online cursus. Je komt een keer op locatie om de theorie- en praktijk examens af te leggen. De kosten voor deze optie bedragen 275 of 255 euro. Afhankelijk of je in het bezit bent van het basiscertificaat.
  • De cursuskosten zijn inclusief de examenkosten (2 x 99 euro).
  • Vanaf 1 december 2022 stoppen we met de fysieke dagcursussen voor Marcom-B. Met onze online-videocursussen kan je je namelijk perfect voorbereiden op deze examens.

Alle examens op aparte dagen of op dezelfde dag?

Iedere examinerende instantie doet dat op zijn eigen manier. Wij van Vaarschool Albatros hebben ervoor gekozen om dat zo efficiënt mogelijk te doen. In het begin van de middag het praktijk examen en direct daarna starten de theorie examens. Het grote voordeel is dat we alles in 1 middag afronden. Uiteraard met goedkeuring van Agentschap Telecom.
Dankzij onze uitgebalanceerde studiemethode is de slaagkans bij onze Marcom examens zéér hoog. Mocht het onverhoopt misgaan en je zakt voor het theorie- of praktijkexamen, kan je binnen 14 dagen een herexamen doen. De kosten van het herexamen bedragen 99 euro per onderdeel.

Kosten en examenrooster Marcom-B

Vanaf 1 juli 2023 doe je het examen Marcom-B bij het CBR. Vanaf dit moment kan je je niet meer aanmelden voor dit examen. Heb je echter door onvoorziene omstandigheden het examen Marcom-B moeten Uitstellen, dan zijn er nog een beperkt aantal inhaalmogelijkheden, echter alleen in Hoorn. Neem in dat geval even telefonisch contact op met het kantoor en vraag naar Miranda, dan kijken wij even naar een passende oplossing.

Tarieven examens Marcom-B

Hoorndo 17 november 2022 (volgeboekt)€275/255
Hoorndo 24 november 2022 (volgeboekt)€275/255

Theorie examen Marcom-B + operationele vaardigheden

Het theorie-examen bestaat uit twee onderdelen, namelijk het basiscertificaat en de module GMDSS-B.
Ben je al in het bezit van het basiscertificaat marifonie dan doe je alleen de praktijktoets + het theorie examen voor de module GMDSS-B.
Nog niet in het bezit van het basiscertificaat, ga je gelijk voor Marcom-B.
Ga je in een keer voor het MARCOM-B certificaat dan doe je na de praktijktoets beide theorie examens namelijk basiscertificaat + de module GMDSS.
U heeft voor de beide theorie examens maximaal 1 1/2 uur de tijd.