Webcam Hoorn IJsselmeer – Markermeer

Hoe is het weer op het Markermeer? Bekijk het weerbericht live met onze webcam in Hoorn. Het IJsselmeer en Markermeer is een geweldig vaargebied. Tot windkracht 5, vanaf windkracht 5 en hoger, wordt het een ander verhaal. Bekijk live de buitenhaven van Hoorn, de Grashaven en de situatie op het Markermeer. Besluit je om naar Hoorn te varen, goed idee. zie ook: weerbericht via de marifoon

Live de haven van Hoorn en het Markermeer aanschouwen bekijk het via onze webcam

Uiteraard afhankelijk van je ervaring en soort boot. Maar vaar je met de motorboot en je ziet op één van de camerabeelden witte schuimkopjes op het water, kom dan niet met de boot naar Hoorn. Zodra er geen schuimkopjes te zien zijn is het geen windkracht 5 en is het IJssel-, en Markermeer een geweldig vaargebied.

De volgende cameraposities hebben we voor u geselecteerd: Hoornse Hop, Schardam (zichtbaar vanaf 5 km zicht), Volendam en Marken met de ingang van de Gouwzee (allen zichtbaar bij goed zicht), Vuurtoren van Marken (meestal zichtbaar als er noord in de wind zit. Noordwestenwind / noordenwind / noordoostenwind).
Zicht over het Markermeer, uiteraard de haveningang van Hoorn en de Grashaven met op de achtergrond de Ark van Noach en de Halve Maen (op dit moment even niet aanwezig) en de voormalige gevangenis op het Oostereiland. Nu het museum van de 20ste eeuw.

Hoorn is een gezellig V.O.C stadje. Er is veel te beleven voor zowel jong als oud. In de Grashaven is altijd wel een plaatsje vrij. Maar hou het weer in de gaten. Met behulp van onze webcam kun je live het weer en de situatie op het Markermeer aanschouwen, doe er je voordeel mee.

Stadstrand Hoorn

Aanschouw live de aanleg van het unieke stadstrand in Hoorn. Vanaf 2023 hoef je niet meer naar de kust maar krijgen we een heus strand aan het Markermeer.