Veelgestelde vragen

Hier vind je een aantal veelgestelde vragen aan het team van Vaarschool Albatros.

Geen probleem, vul bij “inloggen” je e-mailadres in die je bij de bestelling hebt opgegeven en klik op “wachtwoord vergeten”.
Er wordt nu een wachtwoord reset naar je gemaild. Kijk even in de ongewenste email of spam / reclame als je binnen 30 minuten nog niets hebt ontvangen.
Geeft de site nog steeds aan “incorrect username or password”? Vul dan geen gebruikersnaam in, maar jouw emailadres en uiteraard het wachtwoord.
Probeer het niet te vaak, maar neem na een paar mislukte pogingen even contact met ons op.

  • Als je boot langer is dan 15 meter.
  • Als je boot sneller kan varen dan 20 km per uur.

Indien je boot zich onder de hierboven beschreven lengte of snelheid bevindt, is het evenwel verstandig een vaarbewijs te halen. Het is echter niet verplicht.

Via het CBR, het landelijke examenbureau voor onder andere het klein vaarbewijs, maak je je examen op één van de volgende twintig locaties: Alkmaar, Amsterdam, Arnhem, Barendrecht, Breda, Deventer, Eindhoven, Enschede, Goes, Groningen, Haarlem, Hoogeveen, Leeuwarden, Leusden, Maastricht, Rijswijk Zh, Schelluinen, Utrecht, Venlo-Blerick en Zwolle. Ook worden examens op zaterdagen afgenomen. Datum en tijdstip bepaal je zelf. Voor meer uitleg, werking, soorten examen en aanmelding ga naar: vaarbewijs examen.

Dat is bij iedereen verschillend. Indien u gewend bent om informatie op te nemen, kunt u het beste vier á vijf dagen na de cursusdag het examen doen. Wij adviseren om maximaal tien dagen na de cursusdag het examen te doen. Tijdens de cursusdag gaan we dieper in op de materie, zodat u de stof ook begrijpt, thuis nog eventjes examentrainingen maken en u gaat fluitend naar het examen.

Het examen KVB1 kost € 46,40. Het examen KVB2 kost € 55,45. Doet u het examen KVB1 en KVB2 tegelijk kost dat even ruim € 100,-. Onze cursuskosten zijn exclusief het examengeld.

Dat is betrekkelijk eenvoudig. Het team van Vaarschool Albatros heeft namelijk een jarenlange ervaring. Wij kennen het klappen van de zweep. Door onze opgebouwde expertise weten we hoe examens in elkaar zitten, hoe bepaalde vragen gesteld worden en waar men op focust. Daarom kunnen wij onze cursisten doelgericht opleiden en kennen derhalve een zeer hoog slagingspercentage.

Bij Vaarschool Albatros niet. Jij krijgt het privénummer van je cursusleider, zodat je op dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend telefonische ondersteuning kunt krijgen. Onze enthousiaste en vakbekwame docenten staan dan altijd voor je klaar.

Absoluut. Het is niet de bedoeling dat je als een tabula rasa, een onbeschreven blad, helemaal blanco aan de cursus begint. Het is wel verstandig om alle lessen van de bijbehorende onlinecursus door te nemen en alle video’s te bekijken. Op deze manier weet je ook waar de leraar het over gaat hebben tijdens de dagcursus én kan hij of zij ook dieper op de stof ingaan.

Dat is heel moeilijk te meten. In 2021/2022 voerden we een steekproef uit onder 500 cursisten. Daaruit bleek dat 91 procent was geslaagd. Je begrijpt dat dit boven verwachting was en dat we erg blij met deze uitkomst waren.

Vaarschool Albatros streeft ernaar om alle cursussen door te laten gaan, ook indien daar weinig aanmeldingen voor zijn.