Veelgestelde vragen

Hier vindt u een aantal veelgestelde vragen aan het team van Vaarschool Albatros.

In navolging van het kabinetsbesluit tot een lockdown zijn alle vaarbewijs dagcursussen uitgesteld tot 25 januari.
De marifoon- en Marcom-B cursussen en examens gaan gewoon door echter voorlopig alleen in Hoorn, Nieuwegein en Zwolle

Zowel bij de cursussen als de marifonie- en Marcom examens maken wij gebruik van locaties met horeca.
Het is verplicht hier een geldig coronatoegangsbewijs te tonen. Een mondkapje is verplicht in de openbare ruimte, deze mag worden afgezet als u aan een tafel zit.
Verder gelden de algemene maatregelen als afstand houden, handen wassen en thuisblijven bij klachten.

Geen probleem, vul je bij “inloggen” je e-mailadres in welke je bij de bestelling hebt opgegeven en klik op “wachtwoord vergeten”.
Er wordt nu een wachtwoord reset naar je gemaild. Kijk even in de ongewenste email of spam / reclame als je binnen 30 minuten nog niets hebt ontvangen.

  • Als je boot langer is dan 15 meter.
  • Als je boot sneller kan varen dan 20 km per uur.

Indien je boot zich onder de hierboven beschreven lengte of snelheid bevindt, is het evenwel verstandig een vaarbewijs te halen. Het is echter niet verplicht.

Via het CBR, het landelijke examenbureau voor onder andere het klein vaarbewijs, maak je je examen op een van de volgende twintig locaties: Alkmaar, Amsterdam, Arnhem, Barendrecht, Breda, Deventer, Eindhoven, Enschede, Goes, Groningen, Haarlem, Hoogeveen, Leeuwarden, Leusden, Maastricht, Rijswijk Zh, Schelluinen, Utrecht, Venlo-Blerick en Zwolle. Ook worden examens op zaterdagen afgenomen. Datum en tijdstip bepaal je zelf. Voor meer uitleg, werking, soorten examen en aanmelding ga naar: vaarbewijs examen.

Dat is bij iedereen verschillend, indien u gewend bent om informatie op te nemen, kunt u het beste vier á vijf dagen na de cursusdag het examen doen. Wij adviseren om maximaal tien dagen na de cursusdag het examen te doen. Na de cursusdag krijgt u nog een mini-online cursus en een digitale thuiscursus, zodat u op uw gemak, nog eventjes de belangrijkste onderwerpen kunt nakijken.

Het examen KVB1 kost € 42,-. Het examen KVB2 kost € 50,-. Doet u het examen KVB1 en KVB2 tegelijk kost dat € 75,-. Onze cursuskosten zijn exclusief het examengeld.

Dat is betrekkelijk eenvoudig. Het team van Vaarschool Albatros heeft namelijk een jarenlange ervaring. Wij kennen de klappen van de zweep. Door onze opgebouwde expertise weten we exact hoe examens in elkaar zitten, hoe bepaalde vragen gesteld worden, waar men op focust. Daarom kunnen wij onze cursisten doelgericht opleiden en kennen derhalve een zeer hoog slagingspercentage.

Bij Vaarschool Albatros niet. Jij krijgt het privénummer van je cursusleider, zodat je op zondag- en woensdag ochtend telefonische ondersteuning in kunt roepen. Onze enthousiaste en vakbekwame docenten staan altijd voor je klaar.

Absoluut. Het is niet de bedoeling dat je als een tabula rasa, een onbeschreven blad, helemaal blanco aan de cursus begint. Het is wel verstandig om alle lessen van de bijbehorende onlinecursus door te nemen en alle video’s te bekijken. Op deze manier weet je ook waar de leraar het over gaat hebben tijdens de dagcursus én kan hij of zij ook dieper op de stof ingaan.