Veelgestelde vragen

Hier vindt u een aantal veelgestelde vragen aan het team van Vaarschool Albatros.

  • Als je boot langer is dan 15 meter.
  • Als je boot sneller kan varen dan 20 km per uur.

Indien je boot zich onder de hierboven beschreven lengte of snelheid bevindt, is het evenwel verstandig een vaarbewijs te halen. Het is echter niet verplicht.

Via Vamex, het landelijke examenbureau voor het klein vaarbewijs, maak je je examen op een van de volgende vijf locaties: Alkmaar, zoetermeer, Dordrecht, Zwolle of Den Bosch. Je kunt je examen afleggen van maandag tot en met vrijdag. Datum en tijdstip bepaal je zelf. Voor aanmelding ga je naar www.vamex.nl.

Dat is bij iedereen verschillend, indien u gewend bent om informatie op te nemen, kunt u het beste vier á vijf dagen na de cursusdag het examen doen. Wij adviseren om maximaal tien dagen na de cursusdag het examen te doen. Na de cursusdag krijgt u nog een mini-online cursus en een digitale thuiscursus, zodat u op uw gemak, nog eventjes de belangrijkste onderwerpen kunt nakijken.

Het examen KVB1 kost € 42,-. Het examen KVB2 kost € 50,-. Doet u het examen KVB1 en KVB2 tegelijk kost dat € 75,-. Onze cursuskosten zijn exclusief het examengeld.

Dat is betrekkelijk eenvoudig. Het team van Vaarschool Albatros heeft namelijk een jarenlange ervaring. Wij kennen de klappen van de zweep. Door onze opgebouwde expertise weten we exact hoe examens in elkaar zitten, hoe bepaalde vragen gesteld worden, waar men op focust. Daarom kunnen wij onze cursisten doelgericht opleiden en kennen derhalve een zeer hoog slagingspercentage.

Bij Vaarschool Albatros niet. Jij krijgt het privénummer van je cursusleider, zodat je op zondag- en woensdag ochtend telefonische ondersteuning in kunt roepen. Onze enthousiaste en vakbekwame docenten staan altijd voor je klaar.

Welnee. Het is juist de bedoeling dat je als een tabula rasa, een onbeschreven blad, helemaal blanco aan de cursus begint. Het is wel verstandig om even kennis te nemen van de belangrijkste begrippen en termen. Dit doet u op onze informatieve website www.vaarbewijzen.nl. Op het moment dat je je teveel van te voren voorbereidt, zie je door de druppels het water niet meer.

Het feit dat deze vraag gesteld moet worden, is al erg genoeg. Gelukkig kan het team van Vaarschool Albatros naar eer en geweten deze vraag met ‘nee’ beantwoorden. Bij het cursusgeld zijn inbegrepen alle materialen, zoals onze nieuwste cursusmap de module met examenvragen, mini-onlinecursus en de digitale nakijkles. Als je de cursus voor vaarbewijs deel 2 (KVB2) volgt, krijg je de Bretonse plotter en passer in bruikleen. Het examengeld betaal je aan Vamex; dat gaat uiteraard buiten ons om.

Dat is heel moeilijk te meten. In 2012/2013 voerden we een steekproef uit onder 500 cursisten. Daaruit bleek dat 96 procent was geslaagd. Je begrijpt dat dit boven verwachting was en dat we erg blij met deze uitkomst waren.

Dat is een extra service van Vaarschool Albatros voor de pechvogels onder ons. Mocht je onverhoopt niet slagen voor de spoedcursus, dan doe je de volgende ronde (binnen 3 maanden) voor 40 euro mee. Dat vinden wij wel zo solidair.