Examen vaarbewijs

Vamex, het landelijk examenbureau voor het klein vaarbewijs, is gestopt met het landelijk examen. Het laatste dateert alweer van 10 november 2007. Op die dag voerde de organisatie het beeldschermexamen in en dit is dan ook het examen zoals jij hem zult maken.

Vaarbewijs ExamenOm dit examen met goed gevolg af te leggen, hoef je helemaal geen computernerd te zijn. Integendeel, het is zeer overzichtelijk en goed te volgen voor iedereen. Je legt het examen individueel achter een computer af in Alkmaar, Zoetermeer, Dordrecht, Zwolle of Den Bosch. Hier kun je terecht van maandag tot en met vrijdag en éénmaal per maand op een zaterdag op een zelfgekozen tijdstip.

Beide examens (KVB1 en KVB2) staan los van elkaar. Dat wil zeggen dat je dus voor deel 1 (KVB1) kunt slagen, terwijl je voor deel 2 (KVB2) zakt. Slaag je wel voor deel 2 (KVB2), maar niet voor deel 1 (KVB1), dan krijg je een certificaat. Haal je deel 1 (KVB1) later alsnog, dan krijg je op dat moment het complete vaarbewijs. We gaan er natuurlijk vanuit dat je voor beide onderdelen in een keer slaagt en in dat geval ben je de gelukkige bezitter van het complete vaarbewijs: VBII.

Examen aanvragen

Dagelijks en af en toe op de zaterdag kunt u op voor het examen. Ook indien u in het buitenland woont kunt u gewoon uw examen in Nederland afleggen. Het Nederlandse vaarbewijs is een Internationaal vaarbewijs waarmee u in heel Europa mag varen. Het examen vraagt u aan op www.vamex.nl.