Vaarbewijs halen

Vaarbewijs halen, wacht niet te lang. Op dit moment kan je nog vanuit de schoolbanken je vaarbewijs halen. We hebben verschillende opties voor jou diverse cursussen of uiteraard zelfstudie.

Deel 1 (KVB1)

Met dit vaarbewijs mag je in heel Europa varen maar alleen op de binnenwateren varen, met uitzondering van het ijsselmeer, wester- en de oosterschelde en de waddenzee. Niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland.

Deel 2 (KVB2)

Het kvb2 is een aanvulling op het kvb1. Beschik je over kvb1 en kvb2, dan heb je het complete vaarbewijs. Met dit vaarbewijs mag je overal in Europa varen.

Besluit je om je vaarbewijs te halen? Wacht niet te lang.

Vaarbewijs cursus Vaarschool AlbatrosMomenteel  wordt het vaarbewijs examen afgenomen door de stichting Vamex. Maar dat gaat binnenkort veranderen.
Vanaf 1 januari 2020 wordt het examen klein vaarbewijs namelijk afgenomen door het CBR. (het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen).

Wat er gaat veranderen is op dit moment (nog) niet duidelijk. Wat nu een feit is, je vaarbewijs halen kan vanuit de schoolbanken. Ook Nederlands sprekende Belgen kunnen gewoon in Nederland een vaarbewijs halen.
Je Nederlandse vaarbewijs blijft de rest van je leven geldig en je mag alle schepen varen voor plezier tot een lengte van 25 meter. Geen limiet op het aantal pk’s (kilowatt). Besluit je om beroepsmatig te gaan varen dan mag je schepen varen met een lengte tot 20 meter.

3 manieren om je vaarbewijs te halen

Optie 1. Eén dag in de schoolbanken daarna nog een uurtje of 10 aan de zelfstudie en je gaat fluitend op voor het examen.
Optie 2. De video- of online cursus uiteraard met ondersteuning van je persoonlijke leraar.
Optie 3. Zelfstudie met misschien een klein beetje hulp van ons.

Ik wil geen vaarbewijs cursus ik ga voor het marifoon certificaat Marifoon cursus/examen