Vaarbewijs halen | Werking en uitleg

Vaarbewijs haal je met behulp van Vaarschool Albatros. Op dit moment kan je nog vanuit de schoolbanken je vaarbewijs halen. We hebben verschillende opties voor jou diverse cursussen of uiteraard zelfstudie. De zelfstudie optie bestaat uit levendige videobeelden waarin de docent meeneemt door de gehele cursus. Op deze manier is de cursus voor iedereen heel goed te volgen. De video’s kan je tot aan je examen eindeloos herhalen.

Deel 1 (KVB1)

Met dit vaarbewijs mag je in heel Europa varen maar alleen op de binnenwateren varen, met uitzondering van het ijsselmeer, wester- en de oosterschelde en de waddenzee. Niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland.

Deel 2 (KVB2)

Het kvb2 is een aanvulling op het kvb1. Beschik je over kvb1 en kvb2, dan heb je het complete vaarbewijs. Met dit vaarbewijs mag je overal in Europa varen.

Besluit je om je vaarbewijs te halen? Haal hem nu.

Vaarbewijs cursus Vaarschool Albatros

Het klein vaarbewijs examen wordt afgenomen door het CBR. (het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen).

Wat er in de toekomst gaat veranderen is op dit moment niet duidelijk. Wat nu een feit is, je vaarbewijs halen kan vanuit de schoolbanken. Ook niet Nederlands sprekende kandidaten kunnen gewoon in Nederland een vaarbewijs halen.
Je Nederlandse vaarbewijs blijft de rest van je leven geldig en je mag alle schepen varen voor plezier tot een lengte van 25 meter. Geen limiet op het aantal pk’s (kilowatt). Meer over de uitleg van het examen zie: vaarbewijs examen

3 manieren om je vaarbewijs te halen

Optie 1.Eén dag in de schoolbanken daarna nog een uurtje of 10 aan de zelfstudie en je gaat fluitend op voor het examen. Zie: vaarbewijs halen na 1 dag cursus.
Optie 2.De video- of online cursus uiteraard met ondersteuning van je persoonlijke leraar. zie: video cursus vaarbewijs
Optie 3.Zelfstudie met misschien een klein beetje hulp van ons.
zie: gratis instructiefilms

Ik wil geen vaarbewijs cursus ik ga voor het marifoon certificaat Marifoon cursus/examen