Marifoonexamen | Direct reserveren

Marifoonexamen. Het Ministerie van Economische Zaken heeft Vaarschool Albatros aangewezen als examinerende instantie voor het marifoonbewijs. Reserveer direct je marifoonexamen eventueel inclusief cursus. Dat kan op vier manieren:

  • Alleen het examen basiscertificaat marifonie bij Vaarschool Albatros, zonder cursus. Het is een schriftelijk examen en u heeft maximaal 1 uur de tijd.
  • Marifoon online-videocursus (basiscertificaat). Dit examen leg je af bij Vaarschool Albatros
  • Marifoon cursus online-videocursus + dagcursus + examen tijdens dezelfde dag
  • Marcom-B. Zelfstudie pakket, eventueel inclusief dagcursus. Examens leg je af bij Vaarschool Albatros.
Marifoon examen

Los marifoonexamen eventueel inclusief examentrainingen

Het losse marifoonexamen kost 77 euro. Besluit je om gelijktijdig het pakket examentrainingen erbij te bestellen dan betaal je slechts 20 euro voor alle examenvragen die tot nu toe gesteld zijn. Zodra we merken dat er een nieuwe examenvraag gesteld wordt zetten we die direct in het bestand. Ga je voor dit combinatiepakket? Dan is de kans dat je een nieuwe vraag tijdens het marifoon examen tegen komt wel heel erg klein.

Online-videocursus inclusief marifoon examen

De online-videocursus is helemaal toegesneden op personen die in eigen tijd en eigen tempo willen werken. Alle voorbereidingen voor het marifooncertificaat doe je gewoon thuis. De virtuele leraar komt namelijk digitaal bij je thuis. Je bepaalt zelf wanneer je de lessen volgt. In de bijbehorende online cursus kan je alles op je gemak nog eens nalezen. Wel zo makkelijk bij het behalen van je marifoonbewijs. De cursus bestaat uit zes lessen van ongeveer 30 tot 40 minuten. Met de persoonlijke inlogcode en wachtwoord heb je tot aan je examen onbeperkt toegang tot het cursusmateriaal inclusief alle examenvragen en trainingen.

Natuurlijk kun je af en toe met een vraag zitten die je zo snel in het cursusmateriaal niet beantwoord vindt. Via onze telefonische helpdesk heb je het antwoord binnen een handomdraai. Of stel je vraag via e-mail. De ondersteuning van het team van Vaarschool Albatros helpt je snel verder.

Het grootste bedrag bestaat uit examenkosten

Studeer je nog uit een oud boek? Niet doen, ga voor de meest actuele online-videocursus. Toegegeven, je bent even ruim 50 euro extra kwijt aan studiekosten maar dat verdient zich dubbel en dwars terug. Mocht je namelijk zakken ben je nogmaals 77 euro kwijt aan examenkosten. De cursus blijft actief tot aan je examen. Bekijk even de proefles.

Zie ook: dagcursus met aansluitend examen

Vanaf 1 juli 2023 doe je het marifoonexamen (Basis en/of Marcom-B) bij het CBR.
Tot en met juni 2023 kan je het examen basiscertificaat Marifonie nog afleggen bij Vaarschool Albatros.

Examenrooster basiscertificaat marifonie

Hoornzo 11 juni 202311:00 uurv.a.€ 77
Hoornma 12 juni 202310:00 uurv.a.€ 77
Hoornzo 18 juni 202311:00 uurv.a.€ 77
Hoornvr 30 juni 2023* (laatste mogelijkheid)10:00 uurv.a.€ 77

*Laatste mogelijkheden om het examen af te leggen bij Albatros in Hoorn. Daarna worden de examens afgenomen door het CBR.

Zuid-Holland
Dordrechtvr 16 juni 202311:00 uurv.a.€ 77
Dordrechtza 17 juni 2023* (laatste mogelijkheid)09:00 uurv.a.€ 77

*Laatste mogelijkheden om het examen af te leggen bij Albatros in Dordrecht. Daarna worden de examens afgenomen door het CBR.

Utrecht
Nieuwegeinvr 9 juni 202309:00 uurv.a.€ 77
Nieuwegeinzo 25 juni 2023* (laatste mogelijkheid)11:00 uurv.a.€ 77

*Laatste mogelijkheden om het examen af te leggen bij Albatros in Nieuwegein. Daarna worden de examens afgenomen door het CBR.

Zie ook: dagcursus met aansluitend het examen

Marcom-B

Marcom B is een Beperkt certificaat Maritieme radiocommunicatie en bestaat uit twee delen: het Basiscertificaat en de module GMDSS, wat zoveel betekent als Wereldwijd Maritiem Nood- en Veiligheidssysteem. Om deze module te behalen, moet je na het behalen van het basiscertificaat, nog een tweetal toetsen doen. Behalve een theoretische- ook een praktijktoets. Deze toetsing kan je wekelijks doen bij Vaarschool Albatros. Besluit je om door te gaan voor Marcom-B kan je het eerste losse examen voor het basiscertificaat overslaan en gelijk gaan voor het complete examen. (scheelt je toch weer mooi in de kosten). Als je echt over de woeste baren verre zeereizen wilt maken, is het heel verstandig de module GMDSS erbij te halen.

Zowel voor de plezier- als de beroepsvaart

Als je puur voor de pleziervaart je marifooncertificaat wilt halen, dan adviseren we je te gaan voor het Basiscertificaat. Dat is hét marifooncertificaat en hiermee mag je alle gangbare marifoons en portofoons bedienen voor zowel de plezier- als de beroepsvaart. Mocht je besluiten om een Automatisch Identificatie Systeem (AIS), een wereldwijd gebruikt transpondersysteem dat in de marifoonband werkt, aan boord te gebruiken, dan heb je voldoende aan het Basiscertificaat.


Uiteraard is het ook mogelijk om eerst de cursus te volgen en op een later tijdstip het examen in te plannen. Ik doe eerst een cursus en plan later het examen
Meer over marifonie en Marcom / marifoonhalen.nl