Marifonie cursus / examen

Het Ministerie van Economische Zaken heeft Vaarschool Albatros aangewezen als examinerende instantie marifonie. Dit betekent eenvoudigweg dat je bij ons je marifoon examen kunt halen. Dat kan op vier manieren:

  • Alleen het examen basiscertificaat marifonie bij Vaarschool Albatros, zonder cursus. Het is een schriftelijk examen en u heeft maximaal 1 uur de tijd.
  • Marifoon online- en/of videocursus (basiscertificaat). Dit examen leg je af bij Vaarschool Albatros
  • Marifoon cursus Online + dagcursus + examen tijdens dezelfde dag
  • Marcom-B. Zelfstudie pakket, eventueel inclusief dagcursus. Examens leg je af bij Vaarschool Albatros

Dagcursus inclusief examen op dezelfde dag

De online cursus kun je op je gemak doornemen. De dagcursus duurt van 9.30 tot 12.30 uur. We nemen de belangrijkste zaken nog eens door en er is ruimte voor vragen. Daarna geniet je van een heerlijke lunch, zodat je na de lunch ontspannen aan het examen begint. Het complete pakket kost 211 euro. Hierbij inbegrepen zijn alle studiematerialen inclusief de online cursus en examenkosten.

PlaatsDatumKosten
Hoorndo 24 jan 2019€ 211
Nieuwegeinvr 15 feb 2019€ 211
Hoornvr 1 maart 2019€ 211
NieuwegeinDatum nog niet bekend€ 211

 

Online cursus

De online cursus is helemaal toegesneden op personen die op hun eigen tijd in eigen tempo willen werken. Je haalt je marifooncertificaat bijvoorbeeld gewoon thuis. Achter je computer, op de bank. Meer dan een computer, een internetaansluiting, een toetsenbord en een muis heb je niet nodig. Het op onze server opgenomen lesmateriaal is voor jou beschikbaar. Je kunt het geheel zelfstandig doornemen. De cursus bestaat uit vier lessen van ongeveer 50 tot 60 minuten. Met de persoonlijke inlogcode en wachtwoord heb je tot maximaal zes maanden onbeperkt toegang tot het cursusmateriaal.

Natuurlijk kun je af en toe met een vraag zitten die je zo snel in het cursusmateriaal niet beantwoord vindt. Via onze telefonische helpdesk heb je het antwoord binnen een handomdraai. Of stel je vraag via e-mail. De ondersteuning van het team van Vaarschool Albatros helpt je snel verder.

Videocursus

Nieuw in ons programma is de videocursus marifonie, u hoeft de deur niet uit om de lessen te volgen. De virtuele leraar komt namelijk digitaal bij u thuis. U bepaalt zelf wanneer u de lessen volgt. Wel zo makkelijk.

Alleen examen zonder cursus

Uiteraard kan je bij Vaarschool Albatros meerdere keren per week het examen afleggen, ook zonder een cursus te volgen. het tarief voor een los examen bedraagd 62 euro.

 

Dordrechtza 26 jan11.00 uurv.a.€ 62

PlaatsDatumTijdstipKosten
Hoornza 15 dec11.00 uurv.a.€ 62
Nieuwegeinvr 11 jan11.00 uurv.a.€ 62
Hoorndo 17 jan11.00 uurv.a.€ 62
Nieuwegeinza 19 jan11.00 uurv.a.€ 62
Hoorndo 24 jan13.15 uurv.a.€ 62
Dordrechtza 26 jan11.00 uurv.a.€ 62
Hoornwo 6 feb11.00 uurv.a.€ 62
Hoornza 9 feb11.00 uurv.a.€ 62
Nieuwegeinvr 15 feb13.15 uurv.a.€ 62
Nieuwegeinza 16 feb11.00 uurv.a.€ 62

 

Marcom-B

Marcom B is een Beperkt certificaat Maritieme radiocommunicatie en bestaat uit twee delen: het Basiscertificaat en de module GMDSS, wat zoveel betekent als Wereldwijd Maritiem Nood- en Veiligheidssysteem. Om deze module te behalen, moet je na het behalen van het basiscertificaat, nog een tweetal toetsen doen. Behalve een theoretische- ook een praktijktoets doen. Deze toetsing kan je wekelijks doen bij Vaarschool Albatros. Besluit je om door te gaan voor Marcom-B kan je het eerste losse examen voor het basiscertificaat overslaan en gelijk gaan voor het complete examen. (scheelt je toch weer mooi in de kosten). Als je echt over de woeste baren verre zeereizen wilt maken, is het heel verstandig de module GMDSS erbij te halen.

Zowel voor de plezier- als de beroepsvaart

Als je puur voor de pleziervaart je marifooncertificaat wilt halen, dan adviseren we je te gaan voor het Basiscertificaat. Dat is hét marifooncertificaat en hiermee mag je alle gangbare marifoons en portofoons bedienen voor zowel de plezier- als de beroepsvaart. Mocht je besluiten om een Automatich Identificatie Systeem (AIS), een wereldwijd gebruikt transpondersysteem dat in de marifoonband werkt, aan boord te gebruiken, dan heb je voldoende aan het Basiscertificaat.


Uiteraard is het ook mogelijk om eerst de cursus te volgen en op een later tijdstip het examen in te plannen. Ik doe eerst een cursus en plan later het examen