Marifoon cursus

Het Ministerie van Economische Zaken heeft Vaarschool Albatros aangewezen als examinerende instantie. Dit betekent eenvoudigweg dat je bij ons je marifoon examen kunt halen. Dat kan op vier manieren:

Alleen het examen basiscertificaat marifonie bij Vaarschool Albatros, zonder cursus. Het is een schriftelijk examen en u heeft maximaal 1 uur de tijd.
Marifoon cursus Online (basiscertificaat) Dit examen leg je af bij Vaarschool Albatros of bij de Vamex.
Marifoon videocursus (basiscertificaat) Dit examen leg je af bij Vaarschool Albatros
Marifoon cursus Online + dagcursus + examen tijdens dezelfde dag
Marcom-B - 1 dag cursus daarna duiken we de boeken in daarna in 1 dag alle examens

De online cursus kun je op je gemak doornemen. De dagcursus duurt van 9.30 tot 12.30 uur. We nemen de belangrijkste zaken nog eens door en er is ruimte voor vragen. Daarna geniet je van een heerlijke lunch, zodat je na de lunch ontspannen aan het examen begint. Het complete pakket kost 150 euro. Hierbij inbegrepen zijn alle studiematerialen. De online cursus krijgt u er gratis bij. Examenkosten betaal je apart.

Online cursus

De online cursus is helemaal toegesneden op personen die op hun eigen tijd in eigen tempo willen werken. Je haalt je marifooncertificaat bijvoorbeeld gewoon thuis. Achter je computer, op de bank. Meer dan een computer, een internetaansluiting, een toetsenbord en een muis heb je niet nodig. Het op onze server opgenomen lesmateriaal is voor jou beschikbaar. Je kunt het geheel zelfstandig doornemen. De cursus bestaat uit vier lessen van ongeveer 50 tot 60 minuten. Met de persoonlijke inlogcode en wachtwoord heb je tot maximaal zes maanden onbeperkt toegang tot het cursusmateriaal.

Natuurlijk kun je af en toe met een vraag zitten die je zo snel in het cursusmateriaal niet beantwoord vindt. Via onze telefonische helpdesk heb je het antwoord binnen een handomdraai. Of stel je vraag via e-mail. De ondersteuning van het team van Vaarschool Albatros helpt je snel verder

Videocursus

Nieuw in ons programma is de videocursus marifonie, u hoeft de deur niet uit om de lessen te volgen. De virtuele leraar komt namelijk digitaal bij u thuis. U bepaalt zelf wanneer u de lessen volgt. Wel zo makkelijk.

Zowel voor de plezier- als de beroepsvaart

Als je puur voor de pleziervaart je marifooncertificaat wilt halen, dan adviseren we je te gaan voor het Basiscertificaat. Dat is hét marifooncertificaat en hiermee mag je alle gangbare marifoons en portofoons bedienen voor zowel de plezier- als de beroepsvaart. Mocht je besluiten om een Automatich Identificatie Systeem (AIS), een wereldwijd gebruikt transpondersysteem dat in de marifoonband werkt, aan boord te gebruiken, dan heb je voldoende aan het Basiscertificaat.

Stel dat je het marifoon examen niet met goed gevolg aflegt. Kan gebeuren natuurlijk. Speciaal voor de pechvogels heeft Vaarschool Albatros daarom de superpechkorting: je krijgt de eerstvolgende cursus - inclusief eten, drinken, het nieuwste cursusboek en de onlinecursus - voor slechts 40 euro. Vonden wij van Vaarschool Albatros wel zo solidair.

Wat kost de marifoon cursus?

Onze prijsstelling is volledig transparant. Geen ondoorzichtige constructies dus.

Alleen de onlinecursus:
€50,- U bepaalt zelf waar en wanneer u het examen doet.
Alleen het examen:
€61,- Het examen neemt Vaarschool Albatros zelf af. U kunt er ook voor kiezen om het examen bij de Vamex te doen.
Onlinecursus inclusief examen.
€100,- Kiest u ervoor om het examen bij Vaarschool Albatros af te leggen. Geniet u een korting van 11 euro op de totale kosten.
Videocursus inclusief examen.
€124,95 Het examen doet u bij Vaarschool Albatros en u geniet u een korting van 14 euro op de totale kosten.
Dagcursus inclusief onlinecursus en examen.
€211,- Gaat u voor het complete pakket, krijgt u de onlinecursus er gratis bij.

U moet eerst het basiscertificaat halen.

Marcom B is een Beperkt certificaat Maritieme radiocommunicatie en bestaat uit twee delen: het Basiscertificaat en de module GMDSS, wat zoveel betekent als Wereldwijd Maritiem Nood- en Veiligheidssysteem. Om deze module te behalen, moet je na het behalen van het basiscertificaat, nog een tweetal toetsen doen. Behalve een theoretische- ook een praktijktoets doen. Deze toetsing kan je wekelijks doen bij Vaarschool Albatros. Besluit je om door te gaan voor Marcom-B kan je het eerste losse examen voor het basiscertificaat overslaan en gelijk gaan voor het complete examen. (scheelt je toch weer mooi in de kosten). Als je echt over de woeste baren verre zeereizen wilt maken, is het heel verstandig de module GMDSS erbij te halen.

 

Marifonie

marifonie

Examinerende instantie

Examen uitslagen

Soortcursus Wanneer Tijdstip Kosten
Online- / videocursus      
  Vandaag starten   € 50 / € 77,50
Examen (+ Online- en / of videocursus)      
Hoorn vrijdag 19 oktober 2018 11.00 uur Vanaf € 61
Nieuwegein zaterdag 20 oktober 2018 11.00 uur Vanaf € 61
Dordrecht zondag 21 oktober 2018 11.00 uur Vanaf € 61
Hoorn woensdag 24 oktober 2018 11.00 uur Vanaf € 61
Nieuwegein zondag 28 oktober 2018 11.00 uur Vanaf € 61
Hoorn donderdag 1 november 2018 13.15 uur Vanaf € 61
Nieuwegein zaterdag 3 november 2018 11.00 uur Vanaf € 61
Haarzuilens vrijdag 9 november 2018 11.00 uur Vanaf € 61
Dordrecht zaterdag 10 november 2018 11.00 uur Vanaf € 61
Hoorn zaterdag 17 november 2018 11.00 uur Vanaf € 61
Hoorn donderdag 22 november 2018 11.00 uur Vanaf € 61
Nieuwegein vrijrdag 23 november 2018 13.15 uur Vanaf € 61
Hoorn woensdag 28 november 2018 11.00 uur Vanaf € 61
Cuijk zaterdag 1 december 2018 11.00 uur Vanaf € 61
Nieuwegein zondag 2 december 2018 13.15 uur Vanaf € 61
Hoorn zaterdag 8 december 2018 11.00 uur Vanaf € 61
Dagcursus + examen (+ gratis onlinecursus)      
Hoorn donderdag 1 november 2018 start 09.30 uur € 211
Nieuwegein vrijdag 23 november 2018 start 09.30 uur € 211
Nieuwegein zondag 2 december 2018 start 09.30 uur € 211
Cursus + examen Marcom-B      
Hoorn / Nieuwegein / Dordrecht Iedere 14 dagen   € 355 / € 375

Reacties

Cursus gemiddeld cijfer 9 van maximaal een 10 op basis van 344 beoordelingen.
Bedankt voor de goede zorgen. Door Margriet en Djazzie   Schrijf een review
Fijn dat je zo snel na het examen zelf op jullie website kunt zien of je geslaagd bent. Toch altijd een hele opluchting ;) De online cursus in combinatie met de ochtend les is zeker een aanrader. Dan een heerlijk kopje soep en een broodje; wat kan er dan nog mis gaan? Ik ben blij dat ik geslaagd ben. Bedankt voor alle goede zorgen, namens mij en mijn hondje!
Zéér positief. Door Andres.   Schrijf een review
De cursus voor de marifoon werd op een heel enthousiaste manier gegeven, duidelijke uitleg bij alle verschillende onderdelen. Ik las de reacties en wist niet precies wat ik kon verwachten maar ik moet zeggen dat deze school mij zeer positief is bevallen..

Zondagochtend wist ik nog niet dat ik maandag de cursus en examen marifoon zou gaan volgen. Dankzij de heldere en geanimeerde uitleg van Coen deze cursus ook weer met goed gevolg kunnen afsluiten. Ook eerdere cursussen VB1 en 2 met veel plezier hier afgerond. Jammer dat ik voor Marcom A en Radar elders mijn vertier moet zoeken.

Door Ton.    Schrijf een review
Coen, man man man, wat een Top lesgever ben jij! Wat een enthousiasme. You made(my)day. Bedankt.
Super verzorgd. Door Danny    Schrijf een review

Heb vandaag de marifoon cursus gevolgd in hoorn en geslaagd was weer net als bij deel 1 en 2 heel duidelijk in de les uitgelegd en voorbeelden genoemd zodat het zeker duidelijk is en weer super verzorgt. Ik zou het iedereen aan raden. Bedankt voor alle lessen.

Zeer begrijpelijk. Door Jim.   Schrijf een review

Vorige week besloten om examen marifoon op 13 augustus te doen, goede voorbereiding met de onlinecursus en vanochtend de puntjes op de I met de mondelinge en visuele uiteenzetting van de examenstof door Coen, zeer begrijpelijk. Goede lunch gehad. Uitslag staat zeer snel op de site. Dat is mooi 47 punten. Bedankt vaarschool de Albatros.

Goed lezen. Door Edmond.   Schrijf een review

Heb online cursus marifoon gevolgd. Ik ben geslaagd met 47 op 50. Bedankt iedereen van ALBATROS. Examentip: alle vragen goed lezen en 50/50 is mogelijk met deze cursus.

Leuk en duidelijk. Door Riles.  Schrijf een review

Mijn naam is Riles, ik kom uit Curaçao.Ik vond meneer Coen zijn manier om les te geven leuk en duidelijk. Ik heb 42 punten gescoord. Dank je wel voor alles tot de volgende keer.

Wederom geslaagd. Door Paul    Schrijf een review

Vandaag de 3e cursus bij jullie gevolgd. Resultaat : weer geslaagd, nu voor marifonie. Jullie blijven toppers voor mij, veel geleerd in korte tijd. Ga zo door !

Ga zo door. Door Birgitta.   Schrijf een review
Wat een tempo, wat een pit. Een ochtend plezierig luisteren in plaats van avond aan avond een stoffig boek doorworstelen. Ga zo door. Ik ga deze zomer lekker met de marifoon aan de slag en kom zeker terug voor VB 1 en 2.
Keurig verzorgd. Door Monique en Hans.   Schrijf een review
Ha die Coen! Samen met mijn man de cursus marifoon basiscertificaat gevolgd én beide geslaagd! Mede dankzij het enorme enthousiasme van de leraar en het erin 'drillen' van de belangrijkste items was dat mogelijk. Bedankt! ps.; alles was trouwens keurig verzorgd! ook de lunch.
Goeie en snelle cursus. Door R.A. Jongerius   Schrijf een review
Goeie uitleg en energieke docent aanrader voor iedereen. Geslaagd met 46 punten
Prima cursus, compact en zonder overbodige franje. Door Jos.   Schrijf een review
Door het volgen van de cursus zijn de losse onderdelen in een groter geheel geplaatst. Goed voor de examentraining maar nog beter voor een goed gebruik van de marifoon. Het enthousiasme van Koen zorgt dat je goed bij de les blijft. Kortom aanrader. Jos Scholten.
Goeie aanrader om de cursus te volgen. Door Fred   Schrijf een review
Vele hebben al voor mij geschreven dat Coen het zo goed doet, hij verteld het verhaal met heel veel passie en het is ook begrijpelijk. Ik had de online cursus al gevolgd en had het idee dat de ochtend eigenlijk niet nodig was, maar ik heb toch nog verschillende items opgestoken. Ben uiteindelijk geslaagd en had weliswaar 2 fouten maar je eerste ingeving is toch meestal wel de goeie jammer. Ik vind het een goeie aanrader om de cursus te volgen en niet alleen de vragen herhalen. Veel suc6 met de volgende lichting en bedankt voor je antwoord betreffende MMSI.
Eerst vaarbewijs 2 nu marifoon. Door Maarte.   Schrijf een review
Eerder hielp je me vaarbewijs 2 halen en vandaag lukte je het me in een paar uur Marifoon bij te brengen! Volgens de opgaven ben ik er voor geslaagd. Je zou haast wensen dat je meer cursussen geeft. Je bent een inspirerend mens met heldere stem en duidelijke, speelse, uitleg.