Vaarlessen en praktijkvaren

Deze cursus is niet nodig om je vaarbewijs te behalen maar onze basiscursus motorboot varen is speciaal bedoeld om je vertrouwd te maken met het varen met een motorboot/sloep.

Cursus motorboot varen

Tijdens deze intensieve maar zeer leuke cursusdag komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • etiquette, veiligheid en techniek
  • weerbericht (golven en wind}
  • afvaren en manoeuvreren
  • voorrangsregels
  • afmeren met de trossen en springen
  • in- en uitvaren box
  • manoeuvreren met en zonder boegschroef

Praktijkles motorboot varen basiscursus

De cursus start met uitleg van de belangrijkste knopen. Dan stappen we aan boord en je begint gelijk met het zelf sturen van het schip en binnen no time ben je zelfs al in staat om zelfstandig het schip veilig en verantwoord af te meren.

Voorafgaand aan de praktijkles ontvang je een instructiefilm met onder andere de uitleg van de belangrijkste knopen en splitsen, ophangen fenders et cetera, waar we dankbaar gebruik van gaan maken tijdens de praktijkles.
De vaarcursus eindigt met een welverdiende mok koffie. Heb je alle onderdelen voldoende afgerond, dan ontvang je van Vaarschool Albatros het certificaat basiscursus motorboot varen.

Het Vaarschool Albatros motorbootscertificaat is geen vaarbewijs, maar hiermee kun je aantonen dat je voor alle onderdelen geslaagd bent.
De kosten voor deze praktijk vaarcursus bedragen 125 euro per persoon. Dit is inclusief het Vaarschool Albatros motorboot certificaat (bij een voldoende resultaat).

Vaarlessen in Hoorn

We varen met een Antaris sloep in de grachten en havens van Hoorn. Bij goed weer gaan we ook een klein stukje het IJsselmeer op.

Antaris Sixty 6 / bouwjaar 2018
Lengte 6,60 meter / breedte 2,60 meter.
We varen met minimaal 2 en maximaal 6 personen.

Onze schipper voor de vaarlessen

Beste cursisten in verband met het verschrikkelijke coronavirus hebben we alle vaarlessen voor 2021 jaar moeten annuleren.

Vaarlessen

Datum Schipper Tijdstip Kosten p/p
  Jeffry 09.30/12.30 uur €125