Vaarlessen en praktijkvaren

Deze cursus is niet nodig om je vaarbewijs te behalen maar onze basiscursus motorboot varen is speciaal bedoeld om je vertrouwd te maken met het varen met een motorboot/sloep.

Cursus motorboot varen

Tijdens deze intensieve maar zeer leuke cursusdag komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:
  • etiquette, veiligheid en techniek
  • weerbericht (golven en wind}
  • afvaren en manoeuvreren
  • voorrangsregels
  • afmeren met de trossen en springen
  • in- en uitvaren box
  • manoeuvreren met en zonder boegschroef

Praktijkles motorboot varen basiscursus

De cursus start met uitleg van de belangrijkste knopen. Dan stappen we aan boord en je begint gelijk met het zelf sturen van het schip en binnen no time ben je zelfs al in staat om zelfstandig het schip veilig en verantwoord af te meren. Voorafgaand aan de praktijkles ontvang je een instructiefilm met onder andere de uitleg van de belangrijkste knopen en splitsen, ophangen fenders et cetera, waar we dankbaar gebruik van gaan maken tijdens de praktijkles. De vaarcursus eindigt met een welverdiende mok koffie. Heb je alle onderdelen voldoende afgerond, dan ontvang je van Vaarschool Albatros het certificaat basiscursus motorboot varen. Het Vaarschool Albatros motorbootscertificaat is geen vaarbewijs, maar hiermee kun je aantonen dat je voor alle onderdelen geslaagd bent. De kosten voor deze praktijk vaarcursus bedragen 125 euro per persoon. Dit is inclusief het Vaarschool Albatros motorboot certificaat (bij een voldoende resultaat).

Vaarlessen in Hoorn

We varen met een Antaris sloep in de grachten en havens van Hoorn. Bij goed weer gaan we ook een klein stukje het IJsselmeer op. Antaris Sixty 6 / bouwjaar 2018 Lengte 6,60 meter / breedte 2,60 meter. We varen met minimaal 2 en maximaal 6 personen.

Onze schipper voor de vaarlessen

Beste cursisten in verband met het verschrikkelijke coronavirus hebben we alle dagcursussen, examens en vaarlessen moeten annuleren tot 28 april 2020. Zodra we het groene licht krijgen gaan we extra cursussen en examens inplannen. Heb je reeds een cursus bij ons geboekt. Hou vol. We gaan ruimhartig om met verlengingen en her-activeren van de videolessen. Blijf gezond.

Vaarlessen

Datum Schipper Tijdstip Kosten p/p
vr 3 april Jeffry 09.30/12.30 uur €125
za 4 april Jeffry 09.30/12.30 uur €125
za 18 april Jeffry 09.30/12.30 uur €125
zo 19 april Jeffry 09.30/12.30 uur €125
vr 24 april Jeffry 09.30/12.30 uur €125
za 25 april Jeffry 09.30/12.30 uur €125
za 3 mei Jeffry 09.30/12.30 uur €125

Voorjaarskorting

Reserveer nu je vaarles en kom in aanmerking voor onze aantrekkelijke voorjaarskorting. De korting is geldig op de vaarlessen gegeven in de periode tot en met mei 2020. Bestel de vaarles online en geniet van een aantrekkelijke korting van 25 euro p/p.

Schipper gezocht

Voor het seizoen 2020 zoeken we nog een ervaren zelfstandige schipper die ons team komt versterken met het verzorgen van de praktijklessen in Hoorn. Iets voor jou? Laat van je horen.