Vaarlessen en praktijkvaren

Deze cursus is niet nodig om je vaarbewijs te behalen maar onze basiscursus motorboot varen. speciaal bedoeld om je vertrouwd te maken met het varen met een motorboot/sloep.

Cursus motorboot varen

Tijdens deze intensieve maar zeer leuke cursusdag komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • etiquette, veiligheid en techniek
  • weerbericht (golven en wind}
  • afvaren en manoeuvreren
  • voorrangsregels
  • afmeren met de trossen en springen
  • in- en uitvaren box
  • manoeuvreren met en zonder boegschroef

Vaarbewijs plus. Dagcursus inclusief praktijkles motorboot varen

De cursus start met uitleg van de belangrijkste knopen. Dan stappen we aan boord en je begint gelijk met het zelf sturen van het schip en binnen no time ben je zelfs al in staat om zelfstandig het schip veilig en verantwoord af te meren.
Voorafgaand een de praktijkles ontvang je een instructiefilm met onder andere, de uitleg van de belangrijkste knopen en splitsen, ophangen fenders, et cetera waar we dankbaar gebruik van gaan maken tijdens de praktijkles.
De vaarcursus eindigt met een welverdiende mok koffie. Heb je alle onderdelen voldoende afgerond ontvang je van Vaarschool Albatros het certificaat basiscursus motorboot varen.
Het Vaarschool Albatros motorbootscertificaat is geen vaarbewijs, maar hiermee kun je aantonen dat je voor alle onderdelen geslaagd bent.
De kosten voor deze praktijk vaarcursus bedragen 200 euro per persoon. Dit is inclusief de dagcursus (150 euro) en het Vaarschool Albatros motorboot certificaat. (bij een voldoende resultaat).

Vaarlessen in Hoorn

We varen met een Antaris sloep in de grachten en havens van Hoorn. Bij goed weer gaan we ook een klein stukje het IJsselmeer op.

Antaris Sixty 6 / bouwjaar 2018
Lengte 6,60 meter / breedte 2,60 meter.
We varen met minimaal 2 en maximaal 6 personen.

Vaarlessen

Datum Schipper Tijdstip Kosten p/p
zo 31 maart Jeffrey 09.00/12.00 uur €200 inclusief dagcursus vaarbewijs
za 6 april Jeffrey 13.00/16.00 uur
zo 14 april Fons 13.00/16.00 uur
za 20 april (paas) Jeffrey 13.00/16.00 uur
wo 24 april Fons 13.00/16.00 uur
n.n.b. n.n.b. 13.00/16.00 uur

Inschrijven vaarbewijs plus

Vaarlessen XL

Vaarlessen XL is exact hetzelfde als de “gewone” vaarles met dien verstande. Zonder dagcursus vaarbewijs en varen we met maximaal 4 personen. Tevens krijg je bij de vaarles XL een eenvoudige maar voedzame lunch. Na de lunch gaan we de Man over Boord procedure behandelen.  Bij deze XL vaarles krijg je meer persoonlijke aandacht en we gaan dieper in op de onderwerpen. Deze cursus gaat altijd door. Ook privéles XL mogelijk vanaf 2 personen.

Datum Schipper Tijdstip Kosten p/p
vr 12 april Jeffrey niet meer te reserveren €200
za 4 mei Fons 09.30 /14.30 uur €200
N.n.b. n.n.b. 09.30 /14.30 uur €200

We varen met twee zeer ervaren schippers. Schipper Jeffrey werkt bij de Koperenploeg dit zijn schippers die varen in de havens van Amsterdam deze maken de trossen en meer-lijnen van grote zeeschepen vast. Schipper Fons heeft jaren gevaren als sleepboot kapitein in de havens van Amsterdam, is tegenwoordig sluiswachter op de sluis van IJmuiden.